Fjordland vinner av ferdigmat-test

To av Fjordlands produkter – Kyllingfilet med ratatouille og naturris og Kremet Kyllinggryte – deler førsteplassen i ferdigmat-testen som er gjennomført av BraMat. Begge rettene får topp score.

Både Kyllingfilet med ratatouille og naturris og Kremet Kyllinggryte inngår i produktserien Et lett valg, og er nøkkelhullsmerket.

«Dette var et veldig hyggelig resultat», sier Kathrine Holth Hoel, kategorisjef for Et lett valg i Fjordland. «Vi har fokusert mye på ernæring ved utvikling av produkter som skal inngå i Et lett valg-serien, og alle produktene er nøkkelhullsmerket. For å kunne merke produkter med nøkkelhullet må de inneholde mye grønnsaker, en begrenset mengde fett, lite tilsatt sukker og en begrenset mengde salt», sier hun.

Flere Fjordlandretter gjør det bra i testen

Biff Stroganoff, Kylling Tikka Masala, Sweet Chiligryte og Kylling Sweet and Sour med jasminris er også med i testen. De tre første fikk terningkast 5, mens Kylling Sweet and Sour med jasminris fikk terningkast 4. Det ble maksimalt gitt terningkast 6.

Det som fremheves som positivt ved produktene er det høye innholdet av protein, en passelig mengde kalorier, og lite natrium og mettet fett.

På Sweet Chiligryte trekker innholdet av salt litt ned, mens det vektlegges at Kylling Sweet & Sour med jasminris har et litt lavt kaloriinnhold for den som er sulten til middag, men at den passer bra for de som vil passe vekten.

Hva er vurdert i testen

I testen er det kun sett på retter med ris og pasta innenfor ferdigmatsegmentet. Det er gjort en samlet vurdering av rettenes innhold av kalorier, mettet fett, protein og natrium.

Du kan se alle resultatene fra testen på BraMat sin nettside,BraMat sin nettside