Mange mener at den ferdigkokte risgrøten, er den beste

Vi har gjort jobben for deg!

Mange mener at den ferdig kokte risgrøten, er den beste.

Uansett om du lager risgrøten selv, eller lar oss gjøre det for deg så er oppskriften såre enkel - rundkornet ris, melk og litt salt. Hemmeligheten bak den gode smaken ligger i forsiktig koking og nok tid til at risen sveller til passe konsistens. Her er det mange som får seg en overraskelse. Å få melken til å holde riktig temperatur, uten å brenne seg fast eller koke over, er jammen ikke lett. Derfor synes mange at det greieste og beste er å kjøpe risgrøten ferdig fra Fjordland. Den er laget fra bunnen av på helmelk, noe som bidrar til den gode og rike smaken. Ferdig risgrøt fra Fjordland kan kjøpes i mange størrelser, med eller uten smør og finnes også i en laktosefri variant. 
 

Fra feststemt rikmannssrett til rimelig hverdagsrett

2018_Fjordland_Grøt_risgrøt_tradisjonell_hvit_jul_2.jpg

Alle vet at vi har lange grøttradisjoner i Norge. Litt mindre kjent er det at risgrøten lenge var et statussymbol som ble servert i høytider for prominente gjester og herrefolk. Kornsorter som kunne dyrkes lokalt var tilgjengelig for mange. Ris derimot  var en importert luksusvare og dermed forbeholdt de få. Selv om risgrøt i dag er et vanlig og prisgunstig måltid, er det fremdeles mange som mener at risgrøt er noe av de fineste de kan få servert. Ikke minst blant de minste rundt bordet. 

 

En god og rimelig løsning på dårlig tid

Mange kjenner seg igjen i at raske måltidsløsninger kan bli kostbare når det er flere rundt bordet. Slik er det ikke med risgrøt. Restene er dessuten enkle å bruke som kalde små porsjoner med toppinger av frukt, bær, nøtter og honning som en del av matboksen, eller som dessert. Her får du noen forslag til hvordan du kan bruke risgrøt, enten som rester eller en rett i seg selv.

Risgrøt som frisk dessert

Risgrøt som dessert.jpg

Rester av risgrøt med rørte bær, kan du når som helst servere som en populær hverdagsdessert. Du kan også bruke risgrøt som base for desserter som knapt nok  krever noen innsats på kjøkkenet. 

Denne enkle desserten får du ved å blande Fjordland Risgrøt med pisket krem. Smak deg fram til en konsistens du liker. Legg lagvis med rørte bær. Husk at grøten er søt ­– det er slett ikke sikkert at bærene trenger tilsatt sukker. Hakkede, ristede nøtter gir ekstra «krønsj» og smak. Topp med mynte, hvis du har.

Epler daler ned i grøt

epler-daler-ned-i-grot.jpg

En koselig dessert der der du rett og slett blander varm risgrøt og rømmegrøt likt. Topp med søt eplemos, nøtter og rosiner.