Kuttede korn har gjort havregrøten både sunnere og bedre!

Bruksområdene er mange, vi gir deg enkle tips til hvordan du kan bruke rester av havregrøt.

Kuttede korn har gjort havregrøten både sunnere og bedre

Vanlig havregrøt fra valsede lettkokte gryn er godt, men langtidskokt grøt av kuttet havre befinner seg i en annen smaksliga. Kuttet havre er havrekorn delt i to istedenfor presset flate til havregryn. Når kornene ikke valses, kommer den opprinnelige, nøtteaktige smaken bedre frem og grøten får mer tyggemotstand. Vi koker den kuttede havren med melk og tilsetter kun litt salt. Resultatet er en ren nytelse for alle som er glade i grøt.
 

havregrot_artikkel_fjordlandno.png

En kilde til kostfiber og protein

Havregrøt fra Fjordland er en fin måte å spise en porsjon fullkorn på. Havregrøten byr også på proteiner: 100 gram havregrøt gir anstendige 4,7 gram protein, og er et måltid som metter godt. Som en del av et variert kosthold og en sunn livsstil er proteiner viktige for å opprettholde muskelmasse og benbygning. Spis havregrøten som den er, eller server med det du ønsker av topping og tilbehør.


Rester av havregrøt kan brukes til så mangt

Ble det litt grøt igjen, så er det kanskje nok til enda et raskt, lite måltid? Her får du noen enkle tips:

Kald havregrøt i matboksen

Kald havregrøt med Cottage cheese.jpg

Med ferdiglaget havregrøt, Cottage Cheese og druer har du en supergod variant du enkelt kan pakke med deg som et lite mellommåltid på jobb eller skole. Bland havregrøt sammen med Cottage Cheese, litt honning og druer delt i to. Ha det i en tett boks med lokk.

Grøt med appelsintopping

Grot med appelsintopping.jpg

Topp grøten med appelsiner, lønnesirup eller honning og frisk mynte. Du kan også blande inn litt vaniljeyoghurt, og vips har du en fristende dessert!

Grøt to go

havregrot to go.jpg

Finn frem et glass, eller en kopp med lokk. Ha ønsket syltetøy i bunnen, bland kald havregrøt med vaniljeyoghurt i et forhold på 70/30 og fyll opp. Topp det hele med granola og tørkede bær, nøtter eller hva du liker og har i skapet.