Høstens nyheter er rett rundt hjørnet!

Nå lanserer vi deilige høstnyheter. Fjordland-produktene finner du i butikk fra uke 38.

Høstens nyheter fra Fjordland finner du i butikk fra uke 38.

Arne Brimi og Fjordland lanserer nye tradisjonsrike ferdigretter 

I 2018 lanserte Fjordland sammen med Arne Brimi en serie tradisjonsrike middagsretter med en liten vri og smak av Arne’s matfilosofi. Totalt har det blitt lansert 7 ulike middagsretter og nesten 3,2 millioner porsjoner har funnet veien til norske middagsbord. 

– De har vært et verdifullt tilskudd i ferdigmathyllen til glede for alle matglade nordmenn, og vi kan slå fast at dette har vært og er en suksess, sier John André Storebø markedssjef på middager i Fjordland.  

Alle rettene er utviklet med utgangspunkt i Arne Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og et ønske om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve gode norske mattradisjoner. Dette er noe forbrukerne setter svært stor pris på, og interessen for norsk kortreist og tradisjonsrike retter er voksende. 

Vi lanserer nå to nye retter basert på samme filosofi og som skal bidra til å gi deg enda flere varianter å velge mellom: Arne Brimis Fyldige Betasuppe og Arne Brimis Langtidskokt salt kjøtt

Brimi_Betasuppe

Arne Brimis Fyldige Betasuppe med salt kjøtt, rotgrønnsaker og bygg fra Skjåk, er akkurat slik Arne ønsker at en suppe skal være. «Eg meinar at gode mettande supper skal vera eit måltid i seg sjølve. I suppa har eg mange spennande smakar med gode norske råvarer og bygg frå Skjåk. Betasuppe er ein tradisjonsrett for oss i Gudbrandsdalen. Med store kjøttbitar og bygg frå Skjåk blir ein god og mett», sier Arne Brimi. 

Brimi_Langtidskokt_kjøtt

Arne Brimis Langtidskokt salt kjøtt med rotgrønnsaker og kremet bygg fra Skjåk er tradisjonsmat som er tidkrevende å lage selv. «Eg vil hjelpe til med å behalde tradisjonsmat i kulturen vår, når folk ikkje sjølv har tid til å lage det. Byggryna frå Skjåk trekk til seg alle smakar den blir kokt i lag med. Denne har eg krema med fløyte og sopp til ein god byggotto. Og, det meste smakar enda betre med sjalottlauk», smiler Arne Brimi. 

Aldri har det vært så stor interesse rundt lokale råvarer, mat, måltidet, smaker, opprinnelse, trender og kunnskap om maten og måltidene våre. ”Sjøl har eg brukt mange anledningar i tida til å utfordre både meg sjøl og samfunnet på den utviklinga vi står oppi. Vianvang er mi plattform for å optimalisere ein måltidsopplevelse innunder Jotunheimen. Det er både spennande og utfordrende å ta med dei tankane eg har over i enklare mat med reale råvarer og trygg produksjon til ferdige rettar saman med Fjordland. Eg håpar rettane blir oppfatta som det dei er. Enkle, næringsrette med eit tradisjonsrikt utgangspunkt”, sier Arne Brimi. 


Arne Brimi og kokkene hos Fjordland bruker mange timer i prøvekjøkkenet for å finne de riktige smakene sier John André Storebø i Fjordland, som har deltatt på flere prøvesmakinger.  

ArneBrimi_Fjordland_2022

De nye middagsrettene blir å finne i Coop (Extra, Mega og OBS!), NorgesGruppen (Spar, Joker, Meny og Kiwi) og Bunnpris. Hvis du ikke finner de i butikken, spør kjøpmannen din så kan de ta det inn for deg.   



-----------------

Kjottboller_med_vilt

Vilt gode kjøttboller! 

Nordmenn elsker norsk tradisjonskost. Nå har Fjordland tatt frem saftige kjøttboller med norsk elg og svin i en deilig fløtesaus med rotmos og tyttebærsyltetøy, som er å finne eksklusivt i Coop-butikker. Bacon gir sausen det lille ekstra, mens brunost og sjalottløk gir den en balansert sødme. Sammen med en rotmos av persillerot, sellerirot, potet, kålrot og gulrot blir dette et godt balansert måltid. Retten inneholder 35% grønnsaker og er en god kilde til protein. God middag!

Les mer om produktet her


-----------------

Fjordland i skål Chicken Korma MasalaMagic

Autentisk indisk smak 

Eksotisk og smaksrik mat er i vinden som aldri før, og spesielt indisk mat er i sterk vekst i Norge. Indisk mat er det nordmenn spiser 4. oftest etter tradisjonell norsk kost (Spisefakta, 2020).

I februar i år lanserte vi et helt nytt skålkonsept med indiske retter utviklet i samarbeid med MasalaMagic og den indiske kokken Niru Kumra. Serien har fått en veldig god mottakelse, Butter Chicken har gått rett inn på topplista innen skålretter - og nå kommer en ny rett på menyen. Også denne er basert på filosofien om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve autentisk indisk mat på en rask og enkel måte.

Niru Kumra som Fjordland samarbeider med, er entusiastisk til samarbeidet med Fjordland. 
– Jeg er meget fornøyd med å bringe enda en autentisk indisk middagsrett til bords i samarbeid med Fjordland. De er Norges fremste på ferdigretter og samarbeidet er et ledd i Masalamagics visjon; "Indisk mat på norske fat". Denne retten er bevisst laget mild slik at de som ikke ønsker sterk styrke også kan nyte indisk mat, sier Niru Kumra.

Chicken Korma Masalamagic 
Dette er en klassisk indisk rett med kylling, blomkål, fyldig kremet kormasaus og langkornet, krydret basmatiris. Retten har bred appell, er uten nøtter og er den mildeste i serien. Den er merket med én chili og kommer i en-kammerskål. Retten inneholder norsk kylling og 4 % grønnsaker. 

Les mer om produktet her

 

-----------------

Fjordland_skål_Kylling_og_pasta

Smaken av Italia!

Nordmenn elsker italienske retter. Nå har Fjordland tatt frem en deilig kylling og pastarett med kremet pestosaus som er å finne eksklusivt i Coop-butikker. En klassisk italiensk smak som gir assosiasjoner til nytelse, og bringer noe nytt og spennende til butikkhyllen. Retten kommer i liten en-kammerskål.

Les mer om produktet her

-----------------

Vegetar_Chana_Masala

Fjordland gjør det lettere å velge grønt

Vegetar er i vinden, og 30% av Norges befolkning sier nå at de ønsker å spise mindre kjøtt (Spisefakta 2022). Samtidig sliter mange med overgangen til et grønnere kosthold på grunn av manglende kunnskap og vaner som er vanskelig å bryte. I tillegg mener mange at dagens vegetarutvalg er «for dyrt og dårlig» (Opinion, 2020). Dette vil Fjordland gjøre noe med, og derfor lanserte vi vår egen vegetarserie i 2021.

Vår Vegetar Thaigryte med Jasminris er nå markedets største vegetar ferdigrett, og nå kommer vi med et tilskudd til serien:

Vegetar Chana Masala med ris
Dette er en klassisk, indisk kikertgryte. Kikertene kommer i en tomatbasert og varmt krydret saus som vi har avrundet med kokosmelk. En smaksrik, men mild rett som vil treffe de fleste. Middagen kommer med ris, og inneholder hele 60% grønnsaker.

Les mer om produktet her

-----------------

Bygglunsj_serien

Fjordland fortsetter satsningen på Mat i Farta

Mat i Farta har vært en vekstmaskin i Norge i mange år - med et kort korona-avbrudd. I L2 lanserte Fjordland nyheten Bygglunsj med Frukt Eple & Kanel, og nå kommer variant nummer 2 i serien – Mango & Eple. Produktet består av 75% frukt, og dekker med det «1 av 5 om dagen»! Med nesten 25% bygg er den også rik på fiber.

Bygglunsj med Mango & Eple
Denne kombinasjonen av frukt og bygg gir en rask, frisk og smakfull matbit når du er i farten. Den kan spises kald, eller varmes 1 min. i mikroen – og bestikk følger med.

Les mer om produktet her


-----------------

KOS_sjokoladepudding_uten_sukker

KOS Sjokoladepudding uten tilsatt sukker

KOS Sjokoladepudding med vaniljesaus er den mest solgte desserten i meierihyllen. Nå lanserer vi en variant av klassikeren helt uten tilsatt sukker - med den fyldige sjokoladesmaken godt ivaretatt.

Mange forbrukere er opptatt av å redusere sukkerinntaket, og nå kan man endelig nyte sjokoladepudding med vaniljesaus med bedre samvittighet! Desserten er produsert i Brumunddal og er NYT Norge merket.

Les mer om produktet her