Høstens spennende nyheter fra Fjordland

I ferdigmathyllen kommer det nå spennende nyheter fra India, side om side med nye, velsmakende, tradisjonsrike norske retter. Og en helt ny merking gjør det enda enklere å velge grønt!

Denne høsten kommer Fjordland med mange nye, spennende retter.

Fjordland gjør det enklere å velge vegetarisk

Stadig flere nordmenn ønsker å gjøre endringer i kostholdet. En fersk undersøkelse fra IPSOS viser at over halvparten av landets kvinner og unge (18-29 år), ønsker å redusere sitt kjøttforbruk.

– Vi vil svare på ønsket om å spise mindre kjøtt. Derfor innfører vi en helt ny «Kjøttfri dag-merking» for å gjøre det enklere å finne kjøttfrie produkter i ferdigmathyllen. Merkingen kommer på tvers av våre produktserier, sier kategorisjef Inger-Lise Bestum.

Fjordland merker nå retter som er vegetar og vegansk

Her finner du en oversikt over alle våre vegetariske retter.

Mer inspirasjon fra India og Østen

Internasjonale retter er i sterk vekst i Norge, og dette, kombinert med en sterk trend for det 4. måltid, gjør at Fjordland nå utvider serien BOX med fire nye varianter. Samtidig gjøres det endringer på klassikeren Indisk Grønnsaksgryte.

Fjordland I SKÅL Indisk Grønnsaksgryte

Indisk Grønnsaksgryte er en spennende vegetarisk gryte som kom på markedet i 2017. Den har siden den gang økt i popularitet for hvert år. Vegetarinteressen øker og derfor relanserer vi retten i vår bestselger-serie Fjordland I SKÅL. Dermed gjør vi den enda mer tilgjengelig for folk flest, sier kategorisjef Inger-Lise Bestum.

Selv om designet er nytt, er smaken den samme gode som den alltid har vært. Retten er en fyldig, indisk vegetargryte med kikerter, blomkål, linser, søtpotet og byggryn, som kan spises alene eller som tilbehør. Indisk Grønnsaksgryte er merket med nøkkelhull, har lavt fettinnhold og er kilde til protein.

Indisk grønnsaksgryte får nytt design

Fjordland satser på småretter i BOX

Nordmenns måltidsmønster er i endring; vi spiser middag senere, vi velger varmretter til lunsj og vi spiser oftere og mindre måltider. Dette gir et stort behov for mindre retter.

Fjordland Veggie BOX Sweet Chili

Veggie BOX Sweet Chili er en fargerik gryte med ris og smaken av sweet chili, som er kjent og kjær for mange.  Den inneholder hele 61 % frukt og grønnsaker som tomat, soyabønner, vannkastanjer, gulrot, mango, ananas, løk, paprika, mais og hvitkål. Det er også linser i retten for økt proteinnivå slik at du blir god og mett. Den er vegansk, og vil få den nye «Kjøttfri dag»-merkingen.

Fjordland Soup BOX Indian Chickpea

Dette er en spennende, indisk kikertsuppe med, gulrot, tomat, løk og ingefær. Hele 48 % grønnsaker består denne retten av. Suppen er både chunky og matrik, og i tillegg er den vegansk.

Fjordland Soup BOX Ginger & Carrot

En herlig smaksrik og most gulrot- og ingefærsuppe med curry, kokosmelk og strimler av gulrot. Det er hele 53 % grønnsaker i denne veganske suppen. Suppene passer perfekt sammen med et nystekt rundstykke.

Fjordland Salad BOX Chicken Mango

En frisk nudelsalat som spises kald – enkel å nyte, ikke for stor og til en rimelig penge. En nudelsalat med norsk kylling og mango/chilidressing. Det er 46 % frukt og grønnsaker i salaten, og sitrongress og lime gir en syrlig og frisk smak. Gaffel følger med, så her er fritt fram hvor og når sulten melder seg.

Serien Fjordland BOX utvides med fire nye produkter

Norske tradisjoner står støtt!

For to år siden lanserte Fjordland, sammen med Arne Brimi, en serie tradisjonsrike middagsretter med en liten vri. Og nå kommer et nytt tilskudd til serien.

Alle rettene er utviklet med utgangspunkt i Arne Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og et ønske om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve gode norske mattradisjoner. Vi lanserer nå en ny rett basert på samme filosofi.

Arne Brimis Karbonader med bacon

Disse smakfulle karbonadene kommer sammen med skivede poteter i en marinade av sjalottløk, hvitløk og sitron, samt en fyldig ertepuré av norske erter og fløte. Dette mener vi er en rett som de fleste vil like, med en ekstra tvist for å gi den beste smaksopplevelsen.

Tradisjonelle middagsretter laget i samarbeid med Arne Brimi.

«Gode karbonader vil nok aldri gå ut av tida. Det er ein god kjenning i matkulturen vår. For meg er det ein smak av oppvekst og søndagsmiddag. Karbonadene blir ekstra gode med godt tilbehør. Puré av gode norske erter og fløyte. Marinade i potetene og sjølvsagt sjalottlauk i sausen.»

– Arne Brimi

Vi lanserer to nye tradisjonsretter

Nå utvider vi også sortimentet med to tradisjonelle rette. Disse vil du finne i Coop sine butikker.

Erter, kjøtt og flesk med poteter

Denne retten ble ofte brukt som sjømannskost grunnet råvarer som tørkede erter og saltet kjøtt som ga god holdbarhet. I våre dager har vi tilgang til ferske råvarer året rundt, men ikke alltid tiden til å lage god tradisjonell husmannskost fra bunnen av. I Fjordland sin Erter, kjøtt og flesk er ertene vannet ut over natten og tilsatt gode rotgrønnsaker, norsk svinebog og norsk saltet fårekjøtt. Retten inneholder så mye som 30 % grønnsaker, har lavt innhold av mettet fett og er rik på protein.

Kjøttpudding med poteter og kålstuing.

Kjøttpudding er en klassiker som bringer frem gode minner hos mange, og er elsket av både store og små. Kjøttpuddingen kommer i en kraftig brun saus akkompagnert med poteter og en kremet og rik kålstuing med et hint av muskat som avrunder smaken. Retten er en kilde til protein. God middag!

To nye middagsretter; kjøttpudding og erter, kjøtt og flesk

Nyhetene er tilgjengelig i butikk fra uke 38.