Husk Fårikålens dag!

Server Norges nasjonalrett til middag på en kald høstdag.

Fårikålens dag

Vi feirer Fårikålens dag 29. september

Du behøver ikke bruke lang tid på dette festmåltidet! Kun 4 minutter i mikroen, så har du en varm og smakfull tradisjonsrik middag på bordet. Retten kan også tilberedes i kjele/vannbad. Laget av fårekjøtt og kål, hvor all smak og kraft er bevart.

sauer

Fårekjøtt med ekstra god smak

Norsk fårekjøtt er kjent for ekstra god smak og kvalitet. Når dyrene er på fjellbeite, får nemlig kjøttet spesielt god smak.

Vestlandsfylkene er den største regionen vår for fårekjøtt-produksjon. Rogaland er «vårt» fylke, og har den største produksjonen av sau og lam. Sauene beiter utendørs i sommerhalvåret, og dette setter preg på både smaken og kvaliteten på kjøttet. På utebeite spiser sausen primært gress, men også urter, knopper og kvist. Dette er med på å gi norsk fårekjøtt et kraftig og aromatisk preg.

Fårikål til høstmiddag