Nå kommer nyhetene – og vi tar grep for miljøet

Nå kommer vi med en rekke spennende nyheter fra hele verden. I tillegg reduserer vi plastbruken og endrer datostemplingen.

Flere spennende nyheter fra Fjordland kommer nå!

Vi åpner 2020 med en rekke spennende nyheter

  • Suksessyoghurten «Liberté» kommer til Norge i fire spennende varianter
  • To nye italienske retter som kan spises rett ut av skålen.
  • En deilig bacalao basert på norsk klippfisk.
  • Vi lanserer en helt ny 4-kornsgrøt med 100 prosent fullkorn

I tillegg reduserer vi plastbruken og endrer datostemplingen. Les mer om dette lenger ned i artikkelen.

Vi presenterer LIBERTÉ yoghurt

– en serie yoghurt laget av rene og enkle kvalitetsråvarer, for å lage yoghurt med den beste smaken.

LIBERTÉ yoghurt er et velutprøvd konsept fra Canada som treffer en av de raskest voksende yoghurttrendene internasjonalt, «simply better». Dette er produkter som oppfyller folks forventninger til sunnhet, ved å spise ekte mat, laget på en enkel måte, ved hjelp av kvalitetsråvarer. Fordi den beste smaken kommer fra råvarer skapt av naturen selv.

LIBERTÉ er produsert med den fantastiske norske melken. Med frukt på bunn og gjennomsiktig beger oppleves LIBERTÉ som ærlig, naturlig, trygt og fristende.

Først ut under merket er to ulike serier

Den hvite serien er laget av filtrert yoghurt med 5% fett og 5% tilsatt sukker, og dekker frokostsituasjonen godt. Den kommer i smakene:

  • LIBERTÉ Naturell: Fyldig naturell yoghurt. Passer perfekt til frokost med granola og bær, som base i dressinger og som tilbehør til retter.
  • LIBERTÉ Skogsblåbær: Lagdelt yoghurt med skogsblåbær på bunn.​

Den sorte serien er laget av yoghurt med 9% fett og 10% tilsatt sukker, og passer perfekt som dessert, eller når du vil kose deg litt. Den kommer i smakene:

  • LIBERTÉ Sitron: Lagdelt yoghurt med sitron på bunn.
  • LIBERTÉ Salt karamell: Lagdelt yoghurt med salt karamell på bunn.​

Les mer om LIBERTÉ på merkets egne nettside og følg oss gjerne på Facebook og Instagram

Suksessen fortsetter – Flere nye italienske retter på menyen

Nordmenn elsker italienske retter og spesielt pasta. Etter tradisjonell norsk husmannskost er italiensk mat det nordmenn spiser oftest (Norsk Spisefakta 2018), dette gjelder også ferdigmat. Den nest største ferdigretten i Norge, etter Kjøttkaker, er Fjordlands Pasta ost- og skinkesaus, som solgte hele 1,3 millioner enheter i 2019.

Fjordland følger nå opp med to nye italienske ferdigretter i serien Fjordland I SKÅL, som kan spises rett ut av skålen.

Pasta med kjøttsaus

En etterlengtet rød pastarett fra Fjordland med masse most tomat, løk og paprika, til sammen hele 51 % grønnsaker. Retten har selvfølgelig norsk kjøttdeig av storfe. Denne retten er smaksrik, men likevel folkelig, slik vi nordmenn liker det.

– Denne forventer vi vil ta opp kampen med vår bestselger Pasta ost- og skinkesaus, sier kategorisjef Inger-Lise Bestum.

Produktet blir å finne i COOP Prix, OBS, Mega, Extra, Joker, Kiwi, SPAR, Eurospar, Meny og Bunnpris.

Kremet risotto med asparges

Få ting smaker like godt som en skikkelig god risotto. Retten har opprinnelse fra Nord-Italia, og i god italiensk ånd er den basert på enkle men gode råvarer. Selv om mange nordmenn har fått øynene opp for risotto finnes det knapt ferdige risotto-retter i markedet.

Fjordland lanserer en spennende og smaksrik vegetarisk kremet risotto med asparges. Retten kan spises som den er av en, eller deles av flere som tilbehør til et stykke kjøtt og litt salat.

Produktet blir å finne frivillig i Meny, Spar, Eurospar, Joker, Bunnpris og Mega, i tillegg til at den vil finnes i alle OBS butikkene.

Mindre plast og ny datomerking

I forbindelse med lanseringen får Fjordland I SKÅL nytt og fresht utseende, og vi fjerner dagens engangsgaffel. Med dette tiltaket reduseres årlig plastforbruk med hele 13 tonn. Fjordland endrer fargen på selve skålen, slik at skålen enklere kan sorteres ut for resirkulering.

Fjordland er opptatt av å bidra til å redusere matsvinn og går nå over til BEST FØR-merking av alle retter i serien. Det betyr at produktene trygt kan spises en ukes tid etter at holdbarhetstiden har utløpt. Eneste ulempe er at smaken vil tape seg noe.

Bacalao med klippfisk av norsk torsk og 44% grønnsaker

Endelig en bacalao med klippfisk av norsk torsk i en-porsjons middag. Bacalao betyr torsk på portugisisk og har sin opprinnelse fra nettopp Portugal. Det finnes utallige måter å lage bacalao på, og denne norske varianten vår er basert på en tomatisert saus med poteter løk, olivenolje, chili og selvsagt klippfisk av norsk torsk. Sous vide-teknologien passer ypperlig til denne retten og gjør at vi får frem masse gode smaker når produktet varmebehandles over tid på lav temperatur.

Retten inneholder hele 44% grønnsaker, er rik på protein og har lite mettet fett. Et godt valg i et sunt og varierende kosthold.

Produktet blir å finne i de fleste kjedene.​

Grøt laget av fire kornsorter

Vi spiser stadig mer grøt, og for veldig mange er Fjordlands grøter den klare favoritten. Nå lanserer vi 4-korngrøt som et nytt tilskudd i grøthylla.

Fjordland 4-korngrøt er laget med 100% fullkorn av rug, hvete, havre og bygg. Grøten er ikke tilsatt sukker og er en naturlig kilde til protein og fiber. Alle grøter fra Fjordland er kokt med melk, og grøt laget med melk gir et høyere proteininnhold enn grøt laget med vann.

Grøten er også merket med både Nyt Norge og Nøkkelhull som er i tråd med Helsemyndighetenes handlingsplan om fokus på sunnere kosthold.

Produktet blir å finne i de fleste kjedene.​

Les mer om de nye Fjordland-produktene her: