Stor bredde blant høstens nyheter fra Fjordland!

Høstens nyheter fra Fjordland er klare til servering. Fjordland byr på smaksrike hverdagsretter, som gjør det enklere å velge grønt i hverdagen. Nyhetene finner du i butikkene fra uke 38.

Høstens nyheter fra Fjordland er klare til servering. Fjordland byr på smaksrike hverdagsretter, som gjør det enklere å velge grønt i hverdagen.

Lettere å velge grønt

Vegetarmat er i vinden, drevet av vanlige folks ønske om å kutte kjøttinntaket.
I 2019 sa mer enn 43 % av Norges befolkning at de ønsker å spise mindre kjøtt (Spisefakta, 2019). Samtidig sliter mange med overgangen til et mer vegetarisk kosthold på grunn av manglende kunnskaper og vaner som er vanskelig å bryte. I tillegg mener mange at dagens vegetarutvalg er «for dyrt og dårlig» (Opinion, 2020). Det skal Fjordland gjøre noe med. 

For å hjelpe folk med et grønnere kosthold, lanserer Fjordland et nytt og spennende vegetarkonsept. I høst kommer det to nye retter i butikkhyllene, en Vegetar Thaigryte og en Vegetar Stroganoff. Dette er smakfulle vegetaralternativer til klassiske og kjente Fjordlandretter som gjør det enklere å velge en grønn middag. Rettene har vært gjennom grundige smakstester og responsen har vært overveldende.

Middagene er laget av naturlige råvarer, med grønnsakene i sentrum. I tillegg har rettene en rimelig pris. Det skal ikke være dyrere å velge grønt.

Nyheter L3 2021_vegetar
 

Vegetar Thaigryte med jasminris

Smakstestens vinner er en fyldig og spicy rød curry, med blant annet edamamebønner, paprika og vannkastanjer, laget på kokosmelk. Dette er en autentisk og småsterk smaksopplevelse. Vegetar Thaigryten serveres med jasminris, og inneholder 38 % grønnsaker. Retten er på 460 g. 

Vegetar Stroganoff med potetstappe

En smaksrik Vegetar Stroganoff laget på bønner, gulrot, tomat, paprika, løk og sjampinjong. Litt crème fraîche og sennep i sausen gir et spennende smaksbilde. Retten serveres med potetstappe, laget fra bunnen. Den inneholder 38 % grønnsaker, og er i tillegg en god kilde til fiber. Retten er på 460 g. 

Nyheter L3 2021_BOX_nudel

Asiatisk Nudelsuppe med kylling

Dette er en spennende og smaksrik Japansk-inspirert nudelsuppe. Suppen er basert på kyllingkraft, nudler, grønnsaker og kylling. Krydret med koriander og pepper. Godt med biter av alle ingredienser som gir god tyggemotstand. Hele 21 % grønnsaker av gulrot, purreløk, edamamebønner og sjalottløk, hvitløk, shiitakesopp mm. Ønsker du å lage din egen Ramen-inspirert suppe, server med et kokt egg i suppen.

Nyheter L3 2021_BOX_pesto

Salad BOX  Pesto & Bacon

Når sulten melder seg er det godt å ha BOX, enten det er lunsj, lenge til middag eller kvelds. Det smaker kjempegodt, og er enkelt å ta med seg i farten. Salad BOX kan nytes kald eller varm, du bestemmer. Aldri før har Fjordland lansert en Salad BOX som har scoret like høyt i smakstestene.

Salad BOX Pesto & Bacon er et spennende og smaksrikt tilskudd til BOX-familien. Den italiensk-inspirerte smaken av pasta og pesto utfyller den herlige smaken av bacon. Gode grønnsaker som erter, paprika, grillet tomat utgjør hele 45 % av retten.

Nyheter L3 2021_polsegrateng

Pølsegrateng - med makaroni og ostesaus

Norge er en pølsenasjon – vi spiser pølse så ofte som annenhver uke. Pølsegrateng er en klassiker, og allerede en favoritt hos store som små, men fram til nå har folk måtte lage den selv. Det har Fjordland gjort noe med. Vår pølsegrateng er en mild og smakfull pølse- & pastarett i skål, som har følge med en herlig hvit ostesaus.

Lett å varme opp og lett å like – en hverdagsrett til hverdagspris, i enklest mulig emballasje. Retten er på 350 g.

Nyheter L3 2021_kremet-pastasaus

Kremet Pastasaus

Basert på ost og fløte er dette en allsidig saus som ikke bare kan blandes rett inn i ferdigkokt pasta, den kan også brukes til gratinering, som å helle den over laks som bakes i ovn eller som spennende tilbehør ved siden av kylling, lyst kjøtt eller fisk.

Ferske middagssauser er en produktgruppe som har vokst betydelig under korona. Vi lager mer middag hjemme, og de fleste setter pris på litt ekstra hjelp for å sikre at måltidet blir perfekt. Fjordland har en serie ferske serveringsklare sauser, som bare trenger å varmes litt.

Kremet Pastasaus er basert på få, gode ingredienser, som fersk fløte og revet Norvegia- og Jarlsbergost. Med et hint av cayennepepper får sausen et lite, varmt sting.

Nyheter L3 2021_brun-lapskaus

Brun lapskaus med flatbrød

Lapskausen er en klassisk tradisjonsrett som lages på utallige måter. Vi har valgt å bruke norsk storfekjøtt og tradisjonelle råvarer som potet, gulrot, sellerirot og purreløk.

Brun lapskaus er en sunn hverdagsmiddag for hele familien og kan nytes med god samvittighet. Retten inneholder nemlig så mye som 30 % grønnsaker, er rik på protein og har lite mettet fett. I tillegg er den en kilde til fiber. En sikker hverdags-favoritt. I pakken finner du også tre flatbrød fra Rørosbaker’n, for hva er vel lapskaus uten flatbrød?