
Havregrøt storhusholdning, 2x2 kg
Vekt: 2000 g
Allergener i dette produktet
Tilberedning
Hvis du har god tid er den enkleste oppvarmingen vannbad: Legg en tallerken/rist i bunnen av en stor kjele (NB. Det kan gå hull i posen ved direkte kontakt med bunnen av kjelen), legg posen oppå og fyll opp med vann slik at posen dekkes. Kok opp vannet og la det småkoke i ca. 1,5 time. "Masser" posen med en tresleiv under oppvarmingen slik at varmen fordeler seg bedre. Eventuelt kan grøten tømmes direkte i steamkjele/kjele, og varmes på svak eller middels sterk varme. Kjernetemperatur i omrørt produkt bør være ca 75-80 °C. Rør under oppvarming og før servering. Pass på at grøten kan svi seg ved for sterk varme.
Sett ovnen på 90 grader. Sett inn langpanne med vann i og legg grøten på rist i ca. 60 min. Massér posene underveis. Kjernetemperatur i omrørt produkt bør være ca 75-80 °C.
Vegetar
Dette produktet er egnet for vegetarianere.
Nøkkelhullet
Dette produktet oppfyller kravene for «Nøkkelhullet», en offentlig merkeordning for sunnere matvarer.

Nyt Norge
Dette produktet er merket med «Nyt Norge», det offisielle informasjonsmerket for norsk mat og drikke.
Kilde til protein
Dette produktet er en naturlig proteinkilde.
Ingredienser
melk 3% fett, 15 %kuttet havre, salt.
Energi | 424 kJ 101 kcal |
Fett | 3,6 g |
— hvorav mettede fettsyrer | 1,9 g |
Karbohydrat | 12,4 g |
— hvorav sukkerarter | 3,9 g |
Kostfiber | 1,3 g |
Protein | 4,7 g |
Salt | 0,29 g |
Oppbevaring
Kjølevare 0-4 °C
Tilberedning av grøt til storhusholdning:
Alternativ 1: Kombiskap
- Posene legges på rist i convection ovnen; damp 98 °C i ca. 55-60 min.
- Kjernetemperatur i grøten bør være ca 75-80 °C. Rør om før servering.
- Beregn noe lenger oppvarmingstid om du fyller convection ovnen full av poser.
Alternativ 2: Steamkjele
- Vannet varmes til kokepunktet.
- Posene legges i vannet i ca. 65-70 min.
- Kjernetemperatur i grøten bør være ca 75-80 °C. Rør om før servering.
Alternativ 3: Grøt direkte i steamkjele/kjele
- Grøten tømmes direkte i steamkjele/kjele.
- Kjernetemperatur i grøten bør være ca 75-80 °C. Rør under oppvarming og før servering.