
Rømmegrøt storhusholdning, 2x4 kg
Vekt: 4000
Allergener i dette produktet
Tilberedning
Hvis du har god tid er den enkleste oppvarmingen vannbad: Legg en tallerken/rist i bunnen av en stor kjele (NB. Det kan gå hull i posen ved direkte kontakt med bunnen av kjelen), legg posen oppå og fyll opp med vann slik at posen dekkes. Kok opp vannet og la det småkoke i ca. 1,5 time. "Masser" posen med en tresleiv under oppvarmingen slik at varmen fordeler seg bedre. Eventuelt kan grøten tømmes direkte i steamkjele/kjele, og varmes på svak eller middels sterk varme. Kjernetemperatur i omrørt produkt bør være ca 75-80 °C. Rør under oppvarming og før servering. Pass på at grøten kan svi seg ved for sterk varme.
Sett ovnen på 90 grader. Sett inn langpanne med vann i og legg grøten på rist i ca. 120 min. Massér posene underveis. Kjernetemperatur i omrørt produkt bør være ca 75-80 °C.
Vegetar
Dette produktet er egnet for vegetarianere.

Nyt Norge
Dette produktet er merket med «Nyt Norge», det offisielle informasjonsmerket for norsk mat og drikke.
Ingredienser
45 % seterrømme, melk 3% fett, kulturmelk, hvetemel, salt
Energi | 836 kJ (202 kcal) |
Fett | 17 g |
— hvorav mettede fettsyrer | 10 g |
Karbohydrat | 9,3 g |
— hvorav sukkerarter | 3,2 g |
Protein | 3,4 g |
Salt | 0,31 g |
Oppbevaring
Kjølevare 0-4 °C
Tilberedning av grøt til storhusholdning:
Alternativ 1: Kombiskap
- Posene legges på rist i convection ovnen; damp 98 °C i ca. 55-60 min.
- Kjernetemperatur i grøten bør være ca 75-80 °C. Rør om før servering.
- Beregn noe lenger oppvarmingstid om du fyller convection ovnen full av poser.
Alternativ 2: Steamkjele
- Vannet varmes til kokepunktet.
- Posene legges i vannet i ca. 65-70 min.
- Kjernetemperatur i grøten bør være ca 75-80 °C. Rør om før servering.
Alternativ 3: Grøt direkte i steamkjele/kjele
- Grøten tømmes direkte i steamkjele/kjele.
- Kjernetemperatur i grøten bør være ca 75-80 °C. Rør under oppvarming og før servering.