Arne Brimis Langtidskokt salt kjøtt

Arne Brimis Langtidskokt salt kjøtt med rotgrønnsaker og kremet bygg fra Skjåk er tradisjonsmat som er tidkrevende å lage selv. "Eg vil hjelpe til med å behalde tradisjonsmat i kulturen vår, når folk ikkje sjølv har tid til å lage det. Byggryna frå Skjåk trekk til seg alle smakar den blir kokt i lag med. Denne har eg krema med fløyte og sopp til ein god byggotto. Og, det meste smakar enda betre med sjalottlauk" smiler Arne Brimi. Retten inneholder 29% grønnsaker.

Vekt: 460

Allergener i dette produktet

Gluten
Melk
Selleri
Sennep

Tilberedning

Norsk kjøtt

Norsk kjøtt

Vi benytter alltid norsk kjøttråvare i våre produkter; om det er storfe, svin eller fjærkre.

Ingredienser

Salt svinekjøtt i saus (43 %): 55 % saus (helmelk, vann, sjalottløk*, kremfløte, dijonsennep (vann, sennepsfrø, eddik), modifisert maisstivelse, hvitvinseddik, salt, bestrålt krydder), 45 % norsk kjøtt av svineknoke (99 % svineknokekjøtt, vann, salt, surhetsregulerende middel (kaliumlaktat, kaliumacetat), stabilisator (difosfater, trifosfater), antioksidant (natriumerytorbat, natriumnitritt)). Kremet bygotto (35 %): helmelk, 28 % byggryn, kremfløte, sellerirot*, sjalottløk*, sjampinjong*, ost, salt, aroma, modifisert maisstivelse, bestrålt krydder. Ternet kålrot (22 %): kålrot*, rapsolje, sukker, sitronjuicekonsentrat, salt. *Totalt 29 % grønnsaker.

Oppbevaring

Kjølevare, må lagres ved 0-4 °C og gjennomvarmes før servering. Vi i Fjordland er opptatt av å redusere matsvinn. Derfor merker vi mange av produktene våre med best før. Det betyr at de kan spises en ukes tid etter at holdbarhetstiden har utløpt, men smaken kan tape seg noe.