Erter, kjøtt og flesk med poteter

Dette er ekte husmannskost som går langt tilbake i tid. Retten ble ofte brukt som sjømannskost grunnet råvarer som tørkede erter og saltet kjøtt som ga god holdbarhet. I våre dager har vi tilgang til ferske råvarer året rundt, men ikke alltid tiden til å lage god tradisjonell husmannskost fra bunnen av. I Fjordland sin Erter, kjøtt og flesk har vi vannet ut ertene over natten og tilsatt gode rotgrønnsaker, norsk svinebog og norsk saltet fårekjøtt. Denne retten inneholder 30 % grønnsaker, har lavt innhold av mettet fett og er rik på protein. God middag!

Vekt: 480 g

Allergener i dette produktet

Selleri

Tilberedning

Norsk kjøtt

Norsk kjøtt

Vi benytter alltid norsk kjøttråvare i våre produkter; om det er storfe, svin eller fjærkre.

Rik på protein

Rik på protein

Dette produktet er naturlig proteinrikt.

Kilde til fiber

Kilde til fiber

Dette produktet er en naturlig kilde til fiber.

Ingredienser

Erter, kjøtt og flesk (81 %): 29 % gule erter*, vann, 12 % norsk svinebog (80 % svinekjøtt, vann, salt, konsistensmiddel (pentanatriumtrifosfat, trinatriumdifosfat), 10 % norsk fårekjøtt, kålrot*, løk*, gulrot*, sellerirot*, aroma, salt, bestrålt krydder. Poteter (19 %): poteter, salt. * Totalt 30 % grønnsaker.

Oppbevaring

Kjølevare, må lagres ved 0-4 °C og gjennomvarmes før servering. Vi i Fjordland er opptatt av å redusere matsvinn. Derfor merker vi mange av produktene våre med best før. Det betyr at de kan spises en ukes tid etter at holdbarhetstiden har utløpt, men smaken kan tape seg noe.