MasalaMagic Tikka Masala med kylling og basmatiris
Tikka Masala er den mest kjente indiske retten i i Norge, og er kjent for sin fyldige og smaksrike saus. Retten består av saftig norsk kylling, grillet paprika og løk servert i en mild, aromatisk og kremet saus. Serveres sammen med en krydret basmatiris. Utviklet i samarbeid med den indiske kokken Niru Kumra.
Vekt: 450
Allergener i dette produktet
Tilberedning
Lag et lite hull på midten av hver pose og legg posene i mikrobølgeovnen med hullene opp. Varmes på ca. 700 W i ca. 4 min. Klipp posene forsiktig opp og anrett på en tallerken. God middag!
I vannbad: Kok opp rikelig med vann i en kjele. Legg posene med maten i kjelen uten å åpne eller lage hull. Gi oppkok og la småkoke i ca. 10 min. Ta posene opp av vannet, klipp dem forsiktig opp og anrett på en tallerken. God middag!
Norsk kjøtt
Vi benytter alltid norsk kjøttråvare i våre produkter; om det er storfe, svin eller fjærkre.
Ingredienser
Kylling tikka masala (62 %): 24 % marinert kylling (74 % kylling, vann, krydder (bl.a. korianderfrø, spisskummen, kanel, nellik), dekstrose, tamarind), vann, fløte, tomatpuré*, paprika*, løk*, tikka masala-krydder (bl.a. ingefær*, hvitløk*, chili, muskat, pepper), solsikkeolje, melonfrøpulver, rapsolje, salt, eddik, modifisert maisstivelse, maismel. Krydret basmatiris (38 %): 99 % basmatiris, krydder (bl.a. spisskummenfrø, kardemomme, laurbærblad). *Totalt 17 % grønnsaker
Energi | 583 kJ (140 kcal) |
Fett | 8,0 g |
— hvorav mettede fettsyrer | 3,2 g |
Karbohydrat | 12,9 g |
— hvorav sukkerarter | 0,9 g |
Kostfiber | 0,8 g |
Protein | 4,2 g |
Salt | 0,77 g |
Oppbevaring
Kjølevare, må lagres ved 0-4 °C og gjennomvarmes før servering. Vi i Fjordland er opptatt av å redusere matsvinn. Derfor merker vi mange av produktene våre med best før. Det betyr at de kan spises en ukes tid etter at holdbarhetstiden har utløpt, men smaken taper seg noe.