MENY

​Nyhetsras fra Fjordland!

Fjordland setter nyhetsrekord når dagligvarehandelen slipper september-nyhetene. Deilige høstgryter basert på Sous Vide, økt utvalg sunne og raske mellommåltider og enda flere yoghurter uten tilsatt sukker. Men den største nyheten av alle er kanskje at Fjordland etter 20 år med porsjonsretter, endelig lanserer Fjordland sin første familiemiddag!


Lang koking og kort tilberedning med Sous Vide

Fjordland var de første i Norge som tok i bruk Sous Vide-teknologien for utvikling av ferdigmat. 

– Vi etablerte kategorien i norsk dagligvare for 20 år siden, og har siden den gang utviklet en sterk kompetanse på området. Nå fortsetter vi satsingen med flere retter som tar lang tid å tilberede, det er her Sous vide-metoden virkelig kommer til sin rett, sier Julianne Nedrelo, kategorisjef for ferdigmat i Fjordland.

Sous Vide er en matlagingsmetode utviklet av franske kokker hvor maten pakkes i lufttette poser, varmebehandles forsiktig og avkjøles raskt. Dette sikrer god holdbarhet på maten uten bruk av konserveringsmidler, samtidig som smaken bevares. Det er også vist gjennom flere tester hos Matforskningsinstituttet Nofima at maten er like næringsrik som hjemmelaget og kan derfor spises med god samvittighet. 

Høstens middagsnyheter tar utgangspunkt i å utnytte Sous Vide-teknologien til det fulle, med retter som er tidkrevende og kompliserte å tilberede selv. Resultatet er gode, rike smaker og mørt kjøtt.

Norges diggeste høstgryte – klar til servering!

Vi lanserer nå Coq au vin – en klassisk fransk kyllinggryte med mye smak. Dette er en rett som passer ypperlig til sous vide-teknologien, da den krever lang koketid for å få frem de gode smakene og det møre kjøttet. Kvalitet, ekthet og autentiske smaker har stått i fokus ved utviklingen av denne retten. Middagen består av møre kyllingbiter, bacon, sjalottløk, sjampinjong og urter; alt satt sammen i en fyldig rødvinssaus. Krydrede potetskiver følger med som naturlig tilbehør til retten.

Retten er i tillegg et godt og fornuftig middagsvalg da den inneholder 29% grønnsaker, er rik på protein og har lite mettet fett. Retten er også uten glutenholdige ingredienser.

Veiledende forbrukerpris: 64-67 kr. Retten blir å finne i hele Coop og Rema.

Pigwings – i samarbeid med Arne Brimi

For ett år siden lanserte vi et helt nytt middagskonsept med tradisjonsrike retter utviklet i samarbeid med Arne Brimi. Serien har fått en god mottakelse, og nå kommer en ny rett på menyen. Også denne er basert på filosofien om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve gode, norske mattradisjoner.

Denne gangen lanserer vi Lettsaltet Svineknoke, eller Pigwings, som det så populært kalles. Vi skjærer ut det som kalles «pigwings» av svineknoken slik at svineknoken blir tilgjengelig som en-porsjons middag, samtidig som vi utnytter et kjøttstykke som vanligvis ikke blir benyttet. Vi varmebehandler den i mer enn syv timer ved lav temperatur, noe som resulterer i en særdeles mør og behagelig smaksopplevelse. Mye smak og god konsistens gjør denne retten til noe du får lyst til å spise mer av.

Dette møre og smaksrike kjøttstykket kommer i en syrlig hvit saus med hint av sennep. Ved siden av serverer vi kålrotstappe og poteter.

Veiledende forbrukerpris: 74-77 kr.

 

Alle rettene er utviklet med utgangspunkt i Arne Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og hans ønske om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve gode norske mattradisjoner.

Arne Brimi har i hele sin kokkekarriere vært opptatt av de naturlige smakene og han har et sterkt ønske om at vi også i en hektisk hverdag må være opptatt av hva vi spiser. 

– Med samarbeidet mellom Arne Brimi og Fjordland håper Arne at hans matfilosofi og måltider vil nå ut til enda flere enn han kan servere på sitt Vianvang i Jotunheimen,sier Julianne Nedrelo, Kategorisjef for ferdigmat i Fjordland.

Aldri har det vært så stor interesse rundt lokale råvarer, mat, måltidet, smaker, opprinnelse, trender og kunnskap om maten og måltidene våre. 

– Sjøl har eg brukt mange anledningar i tida til å utfordre både meg sjøl og samfunnet på den utviklinga vi står oppi. Vianvang er mi plattform for å optimalisere ein måltidsopplevelse innunder Jotunheimen. Det er både spennande og utfordrende å ta med deitankaneeg har over i enklare mat med reale råvarer og trygg produksjon til ferdige rettarsaman med Fjordland. Eghåparrettane blir oppfatta som det dei er. Enkle, næringsrette med eit tradisjonsrikt utgangspunkt, sier Arne Brimi.

 

Ferske ferdigretter til hele familien!

I 20 år har Fjordland servert raske middager til det norske folk, og vi har blitt en etablert del av nordmenns middagsvaner. Siste år har Fjordland alene servert over 34 millioner middagsporsjoner! 

Men tilbudet av ferske ferdigretter er stort sett rettet mot enpersonshusholdninger, selv om vi vet at mange familier også sliter med å få tiden til å strekke til etter jobb, skole og barnehage. Derfor starter nå Fjordland satsningen på Fjordland til Familien – en serie gode og raske hverdagsmiddager til 2-3 personer. 

Først ute er en norsk middagsklassiker – kjøttboller i fløtesaus med potetstappe. Dette er saftige boller lagd på kylling og kalkun, med en fyldig og god potetstappe.

I Coop vil du i tillegg finne Pasta Carbonara. Denne er laget med bacon og en smaksrik ostesaus, og er en middag som vil bli likt av både store og små!

Veiledende forbrukerpris: 87,90-89,90kr

Til-familien-kjottboller-packshot
Til-familien-carbonara-packshot

 

 

«Litt Mat på farten» satsningen fra Fjordland fortsetter!

– Fjordland fortsetter satsningen innenfor spiseklare mellommåltider, og utvider salatserien LITT MAT, med en svært etterspurt variant, nemlig en pastasalat med kylling og den klassiske Cæsar dressingen, forteller markedssjef Ellen Molstad Dale. 

Litt Mat Salater er en serie spiseklare salater som skal nytes kalde, og som passer fint som et mellommåltid. Salatrettene inneholder naturlige råvarer og spennende kombinasjoner av korn og grønnsaker, i tillegg til dressinger som løfter frem smakene. Gaffel følger med i lokket. 

Nykommeren, Litt Mat Pastasalat med kylling, inneholder også; tomater, erter, sjalottløk, savoykål og squash. En klassisk Cæsar-dressing bidrar til å heve smaken.

Veiledende forbrukerpris: 27-29 kr

Smoothie Bowl – Internasjonal mattrend i Norge 

Litt Mat Smoothie Bowl er en trendy og spiseklar serie av tykkere smoothies, basert på 100% frukt og bær, med knasende granolatopping. Fjordland utvider nå serien med en ny og fargerik variant, som også inneholder grønnsaker. En frisk blanding av appelsin, gulrot, mango og eple. Granolatoppingen, med tørkede epler og ananasbiter, samt gresskarkjerner, bidrar til en crispy tekstur, samtidig som den gir en god følelse av metthet. 

Frukt er det mest brukte mellommåltidet i Norge (Ipsos 2017), og myndighetene oppfordrer alle til å spise mer frukt og grønnsaker. 

– Vi har jobbet bevisst i flere år med å øke grønnsaksinnholdet i rettene våre. Med Smoothie bowl blir det enklere å spise sunt for folk på farten, fortsetter markedssjef Ellen Molstad Dale.

Litt Mat Smoothie Bowl med appelsin, gulrot, mango og eple vil gjøre det enklere å nyte et fiberrikt frukt-, bær- og grønnsaksmåltid på farten. Bloggere og trendsettere over hele verden har allerede tatt Smoothie Bowl-trenden til seg, og Fjordland gjør den nå ferdig tilberedt og spiseklar. 

Veiledende forbrukerpris: 27-29 kr

 

Herlige små porsjonsgrøter fra Fjordland!

Fjordlands ferske grøter er Norges mest spise grøter, og spises til alle døgnets tider. For å gjøre det enda enklere å spise grøt, har Fjordland utviklet komplette småporsjonsgrøter med topping og skje. Fra før finnes Havregrøt med fruktmos og nå kommer nyheten 4-korngrøt med eplemos. Dette er produkter som passer perfekt til frokost, lunsj eller som et mellommåltid. Grøtene kan spises både varme og kalde, men anbefales varme for smakens skyld.

Grøtene er en kilde til protein og fiber, og er ikke tilsatt sukker. Produktene er merket med både Nyt Norge og Nøkkelhull som er i tråd med Helsemyndighetenes handlingsplan om fokus på sunnere kosthold.  

 

Fjordlands Rømmegrøt får nytt beger!

Fjordland gjør en innsats for å bedre miljøet! Folkefavoritten Fjordland Rømmegrøt 800g får et bedre tilpasset beger – samme mengde rømmegrøt i mindre emballasje som bidrar positivt for miljøet! 

 

Nye greske yoghurter fra Yoplait hjelper deg med å spise mindre tilsatt sukker

Den gjennomsnittlige nordmannen har redusert sukkerforbruket med hele 16 kilo side år 2000. Fortsatt spiser vi i snitt 27 kg sukker hver (Helsedirektoratet, Utviklingen i Norsk kosthold 2017), så det er fortsatt potensial for reduksjon. Nå utvider Yoplait serien av yoghurter uten tilsatt sukker.

Yoplait Double 0% er den fruktyoghurten uten tilsatt sukker som selger mest!Den greske serien lanseres nå to nye smaker, rabarbra & hylleblomst samt mango. 

Mats Borgen-Johansen, som er foreleser ved Norges idrettshøyskole og tidligere fagkonsulent for ernæring på Olympiatoppen, applauderer utviklingen. 

- Yoghurt har fått pepper for å ha for mye tilsatt sukker, men fra å være et problem har yoghurt nå blitt en del av løsningen. Det er gledelig å se at Yoplait fortsetter å satse på yoghurt uten tilsatt sukker, og at de bruker ekstra mye frukt og bær. Det gjør at vi forbrukere har tilgang på et sunnere alternativ som samtidig smaker bra, gir god metthetsfølelse og masse god næring, sier Mats Borgen-Johansen.

 

Double 0% Gresk Rabarbra & Hylleblomst
Ca pris: 27,90-29,90
Distribusjon: Finnes i Coop sine butikker Mega og Obs

Double 0% Gresk Mango
Ca pris: 29,90-31,90
Distribusjon: Finnes kun i Coop sine butikker Extra, Mega og Obs

Les mer om de nye produktene: