MENY

LITT MAT – Fjordland satser stort på fremtidens mellommåltid

Lanserer internasjonal mattrend i Norge. Fjordland har hentet inspirasjon fra utlandet i utviklingen av LITT MAT, en ny serie spiseklare mellommåltider som skal nytes kalde. De smaksrike rettene passer perfekt for alle som trenger litt smart påfyll i en hektisk hverdag.


Spiseklare mellommåltider for folk på farten

Såkalte ”ready-to-eat” produkter, er en av de store og internasjonale måltidstrendene. Dette er ferdig tilberedt og innpakket mat du finner i butikkene, som kan nytes på farten. I land som USA og England er markedet og utvalget for spiseklare mellommåltider stadig økende, og Fjordland satser nå stort for å dekke det økende behovet i Norge.

Til kamp mot usunne alternativer

I utviklingen av LITT MAT, har det vært fokus på å få til gode og smaksrike retter, i kombinasjon med at rettene skal ha en god ernæringsmessig profil. Fjordland sine kokker jobber etter en egen streng ernæringsstrategi, som er utarbeidet av vår ernæringsfysiolog Torill Emblem Nysted. Rettene passer den kvalitets- og helsebevisste forbrukeren, som synes det kan være vanskelig å planlegge måltidene i en travel hverdag.

- Mellommåltider har tradisjonelt vært preget av usunne eller halvsunne valgmuligheter. Fjordland ønsker å tilby et praktisk og næringsrikt alternativ til takeaway-mat og det søte og meieribaserte, som det finnes mye av i norsk dagligvare, sier markedssjef Ellen Molstad Dale.

Spennende kombinasjoner

Rettene skal nytes kalde, og er basert på smaksrike oppskrifter fra ulike deler av verden. Serien består av tre varianter som inneholder spennende kombinasjoner av korn, bønner, linser og grønnsaker, i tillegg til dressinger som løfter frem smakene. Gaffel følger med.

Thai

En smaksrik, litt sterk rett. Ris, edamamebønner, grillet paprika, og kokos står for det milde innslaget, mens chili og ingefær pirrer smaksløkene. En frisk og spicy dressing av mango og chili, som både gir sødme og styrke, følger med!

Orient

En kombinasjon av korn, linser og grønnsaker, med inspirasjon fra østen. Bulgursalat med bygg, grillet squash, aubergine, tomat og linser. En fyldig og saftig hummus følger med.

Italia

Pastasalat med soltørkede tomater, grillet squash, basilikum og oregano. En kremet og frisk urtedressing følger med.

LITT MAT er godt egnet for vegetarianere, og i tråd med regjeringens nasjonale handlingsplan for et sunnere kosthold. Litt Mat Thai, Litt Mat Orient, og Litt Mat Italia, lanseres 2. mai, og har en antatt utpris på 25-27 kr. 

Her finner du mer informasjon om rettene