MENY

​Tre nye tradisjonsrike middager utviklet i samarbeid med Arne Brimi


Aldri har det vært så stor interesse rundt lokale råvarer, mat, måltidet, smaker, opprinnelse, trender og kunnskap om maten og måltidene våre.

”Sjøl har eg brukt mange anledningar i tida til å utfordre både meg sjøl og samfunnet på den utviklinga vi står oppi. Vianvang er mi plattform for å optimalisere ein måltidsopplevelse innunder Jotunheimen. Det er både spennande og utfordrende å ta med dei tankane eg har over i enklare mat med reale råvarer og trygg produksjon til ferdige rettar saman med Fjordland. Prosessen har vore både spennande og utfordrande. Eg håpar rettane blir oppfatta som det dei er. Enkle, næringsrette med eit tradisjonsrikt utgangspunkt”, sier Arne Brimi.

Fjordland lanserer 3 nye tradisjonsrike middagsretter utviklet i samarbeid med Arne Brimi.

De nye middagene som blir å finne i butikkhyllene fra 18. september er Viltboller, Grove middagskaker og Lammelår. Alle rettene er utviklet med utgangspunkt i Arne Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og hans ønske om at flere nordmenn skal gis mulighet til å oppleve gode norske mattradisjoner.

Arne Brimi har i hele sin kokkekarriere vært opptatt av de naturlige smakene og han har et sterkt ønske om at vi også i en hektisk hverdag må være opptatt av hva vi spiser. Vi skal spise godt og det skal være gode smaker. Da er det viktig med gode regionale råvarer, raushet i bruk av smør og fløte og en bevisst tanke om sammensetning av smaker. «Med samarbeidet mellom Arne Brimi og Fjordland håper Arne at hans matfilosofi og måltider vil nå ut til enda flere enn han kan servere på sitt Vianvang i Jotunheimen», sier Julianne Nedrelo, kategorisjef for ferdigmat i Fjordland.

Arne Brimis Grove middagskaker er en rett Arne vokste opp med i sin barndom, men da kalte de det for klappkaker fordi kakene ble klemt litt flate med håndflaten. Middagskakene serveres med potetstappe med rotgrønnsaker og tyttebærsyltetøy med eplebiter, som også er en oppskrift Arne har med fra sin barndom. Forventet utpris 58-59 kr.

Arne Brimis Viltboller serveres i fløtesaus med Snøfrisk og Gudbrandsdalsost fra Lom/Skjåk samt smaksforsterkeren sjalottløk. Som tilbehør får du selleripuré og tyttebærsyltetøy ispedd eplebiter for å gi retten en ekstra spennende smak. Forventet utpris 68-69kr.

Arne Brimis Lammelår serveres i sjalottløk- og estragonsaus, med potetskiver og bygg fra Arnes nabobygd Skjåk, samt grønnsaker. Forventet utpris 78-79kr.

Fjordlands misjon er å gi deg gode måltidsopplevelser som gjør dagen både enklere og bedre.


For mer informasjon