MENY

Fjordland med tidenes satsning i 2018

Nå blir det enda enklere å velge sunt! Aldri før har Fjordland presentert flere sunne og serveringsklare mellommåltider basert på frukt og bær eller grønnsaker. Den nye serien MERSMAK kan, ved en ny tilberedningsteknikk, by på bedre og flere typer grønnsaker i rettene. To nye grøtbaserte småmåltider tilfører fiber i kosten. Safari barneyoghurt relanseres med ny smak og redusert sukkermengde.


Dette nyhetsvinduet gjør det enda enklere å velge sunt! Aldri før har Fjordland presentert flere nye, sunne,serveringsklare mellommåltider basert på frukt og bær eller grønnsaker.

I tillegg kommer den nye serien MERSMAK, som ved hjelp av helt ny tilberedningsteknikk kan by på bedre og flere typer grønnsaker i rettene.

To nye grøtbaserte småmåltider tilfører fiber i kosten. Safari barneyoghurt relanseres med ny smak og redusert sukkermengde.

LITT MAT – Fjordland fortsetter satsningen på spiseklare mellommåltider på farten

- Fjordland har hentet inspirasjon fra utlandet i utviklingen av LITT MAT, en ny serie spiseklare mellommåltider som skal nytes kalde. De smaksrike rettene passer perfekt for alle som trenger litt smart påfyll i en hektisk hverdag, sier markedssjef Ellen Molstad Dale.

Lanserer internasjonal mattrend i Norge

Smoothie Bowl, er en trendy og spiseklar nyhet, basert på 100 % frukt og bær, med knasende sprø granolatopping. Fjordland lanserer, som de første i Norge, en serie tykkere smoothies i beger, med smakfulle og rene blandinger av frukt og bær, som skal spises med skje. Granolablandingen, med tørkede blåbær og jordbær, og skje følger med i lokket. 

Frukt er det mest brukte mellommåltidet i Norge (Ipsos 2017), og noe myndighetene oppfordrer alle til å spise mer av. «Fjordland ønsker å øke utvalget av praktiske og fornuftige alternativer på farten», fortsetter markedssjef Ellen Molstad Dale.

Smoothie Bowl vil gjøre det enklere å nyte et fiberrikt frukt- og bærmåltid på farten. Bloggere og trendsettere over hele verden har allerede tatt trenden til seg, og Fjordland gjør den nå ferdig tilberedt og spiseklar. Litt Mat Smoothie Bowl lanseres i tre varianter; Rød: Jordbær, mango, appelsin og banan, Blå: Blåbær, jordbær, eple og banan, og Gul: Mango, ananas, banan og ingefær.  

Smoothie Bowl lanseres i tre varianter; Rød: Jordbær, mango, appelsin og banan, Blå: Blåbær, jordbær, eple og banan, og Gul: Mango, ananas, banan og ingefær. 

Flere grønne alternativer for folk på farten

Litt Mat Salater, er en serie spiseklare salater tilpasset et mellommåltid, som skal nytes kalde. Salatrettene inneholder naturlige råvarer og spennende kombinasjoner av korn, bønner, linser og grønnsaker, i tillegg til dressinger som løfter frem smakene. Gaffel følger med. Rettene er velegnet for vegetarianere, og enkelte er også tilpasset veganere. Salatene har et lavt innhold av mettet fett, i tråd med retningslinjene fra Helsedirektoratet. 

I tillegg til variantene som er i handelen allerede (Thaisalat og Pastasalat), lanserer vi nå to nye varianter som begge er veganske: Byggsalat, inspirert av nordiske råvarer, og Bønnesalat med quinoa, inspirert av råvarer og smaker fra Mexico.

Byggsalat inneholder bl.a. bygg, spelt, havre, gulrot, fennikel, gresskar, sjalottløk og timian. En frisk epledressing følger med.

Bønnesalat med quinoa, inneholder bl.a. fire ulike typer bønner, quinoa, mais, paprika, sjalottløk og koriander. En smakfull avokadodressing med hele 64 % avokado følger med.  

Litt Mat Salater, er en serie spiseklare salater tilpasset et mellommåltid, som skal nytes kalde.

Litt Mat serien, både Smoothie Bowl og salatene, lanseres 19 februar, og har en antatt utpris på mellom 24-29 kr.

Dersom du ønsker å høre mer om satsningen på Litt Mat, både Smoothie Bowl, og-/ eller salatene, ta kontakt med markedssjef Ellen Molstad Dale på mail: ellen.molstad.dale@fjordland.no, eller på tlf: 941 39 002.

FJORDLAND MERSMAK – Lanserer enda bedre ferdigmat

Fjordland lanserer en helt ny serie ferske ferdigretter de har valgt å kalle MERSMAK. Serien har rene, naturlige råvarer og masse grønnsaker. Rettene er varmet raskt opp og kjølt raskt ned for å ta vare på fargene, aromaene og råvarene. Forbrukertester viser at rettene gir en forskjell du både kan se, og ikke minst smake.

Ferdigretter til de som ønsker å velge det beste

- Fjordland ønsker å gjøre hverdagen både enkel og bedre for nordmenn flest. I dag er det mange som ikke finner det de er ute etter i ferdigmat-hylla. Disse jakter gjerne litt mer spennende og distinkte smaker og retter. De ønsker gjerne å eksperimentere litt mer enn «tradisjonalistene». I utviklingen av MERSMAK, har fokus vært på å finne en teknologi som gir mer skånsom varmebehandling og mulighet for bedre og flere typer grønnsaker – og dermed bedre smak og kvalitet, sier kategorisjef i Fjordland Inger-Lise Bestum.

Forbrukertester gjennomført av analysebyrået IPSOS viser at MERSMAK oppleves som bedre enn annen ferdigmat. Ingrediensene, og spesielt grønnsakene, gir rettene et løft og en ferskere følelse. Dette gir forbruker noe de ikke finner i ferdigmathyllen i dag.

Fjordland ferdigretter kler av seg for første gang

Fjordland viser for første gang fram selve middagsretten i butikkhyllen. Du kan se hva du kjøper; fargerike retter med mye grønnsaker. Her er det også en miljøgevinst knyttet til redusert emballasje.

Tortellini

Fersk tortellini fylt med sopp og ost i fyldig ostesaus. Her finner du store brokkolibuketter, paprika og gulrot. Dette er forbrukertestens klare favoritt. Retten har 29 prosent grønnsaker.

Kyllingwok

En spennende wok med egg-nudlerienmørk, frisk ogsmaksrikwoksaus. Saftigkylling, vannkastanjer, soyabønner, hvitkål, gulrotog paprika. Retten har hele 42 prosent grønnsaker.

Kylling Bulgur

Dette er en smakfull og spennende rett med aner fra Nord-Afrika og Østen. Her finner du grønnsaker som tomater, bønner og squash, sammen med kylling og en frisk smak av sitron og urter. Retten har hele 43 prosent grønnsaker.

Fjordland lanserer en helt ny serie ferske ferdigretter de har valgt å kalle MERSMAK.

Antatt utpris for serien vil ligge fra 66,- til 74,-

Dersom du ønsker å høre mer om satsningen på Fjordland Mersmak, ta kontakt med kategorisjef Inger-Lise Bestum, på tlf. 95836320, eller på mail; Inger-Lise.Bestum@fjordland.no

Safari barneyoghurt med ny smak!

Safari er en av Norges mest solgte barneyoghurter. Safari yoghurt består av fire smaker, og nå kommer yoghurten med mangosmak i tillegg til jordbær, banan og vanilje. Den søte, saftige, milde smaken har vist seg populær i smakstester. Det totale nivået av sukkerarter i pakningen er redusert med 6 prosent. Safari tror på en gradvis reduksjon for tilvenning til mindre søtsmak.

For mer informasjon, ta kontakt med kategorisjef Liv Kristin Jansson, på tlf. 95832714, eller på mail; liv.kristin.jansson@fjordland.no

Fjordland Byggrynlunsj med Mango & Eple

Fjordland Byggrynlunsj har blitt en favoritt for mange. Dette er spiseklare, små måltider som man kan spise på farten, eller når man bare trenger litt påfyll. Vi lanserer nå en ny og unik variant, kun i Coop, med en frisk fruktsaus av mango og eple.

Mango har blitt en populær frukt og smaksvariant de seneste årene. I en test gjennomført av Ipsos i 2015 er Mango en av de smakene som scorer høyest når det gjelder preferanse innen yoghurt, ved siden av jordbær og blåbær.

Vi har stor tro på at denne smakfulle nyheten gir forbrukeren et nytt og godt alternativ innen mellommåltider på farten, og vil bli en fin variasjon for de som allerede har lagt sin elsk på variantene med blåbær, jordbær og bringebær.

For mer informasjon, ta kontakt med kategorisjef ElisabetHolmefjord, på tlf.48047341, eller på mail; elisabet.holmefjord@fjordland.no

Fjordland Havregrøt med frisk fruktmos!

Fjordlands ferske grøter er Norges mest likte, og det spises stadig mer grøt gjennom hele spisedøgnet. Nå lanserer vi en mindre porsjon havregrøt med frisk fruktmos, som passer perfekt til frokost, lunsj eller som et varmt mellommåltid. Havregrøten er laget med melk og kuttet havre, og fruktmosen har en frisk smak av jordbær, mango og appelsin.

Grøten er ikke tilsatt sukker, og produktet er merket med både Nyt Norge og Nøkkelhull som er i tråd med Helsemyndighetenes handlingsplan om fokus på sunnere kosthold. 

For mer informasjon, ta kontakt med kategorisjef Anne Øygard, på tlf. 959 16 851, eller på mail; anne.oygard@fjordland.no

Ferdigmat som er Sunt & Godt – merket med Nøkkelhull

Vi lanserer den første og eneste komplette middagen med saftige kjøttboller tilsatt grønnsaker. Kjøttbollene inneholder hele 33 prosent grønnsaker og retten totalt har da et grønnsaksinnhold på 51 prosent, noe som er godt over kravet til å blir nøkkelhullsmerket. Som tilbehør får du fullkornspasta med grillede grønnsaker og en tomatisert saus.

Fjordland har sammen med bl. a. Espeland og Nofima utviklet sunne og bærekraftige hverdagsprodukter av kvernet kjøtt med høy grønnsaksandel. Målet er at produktene skal ha en sunnere sammensetning ved å redusere kjøttforbruket og øke grønnsaksinntaket. I tillegg gir produktene mulighet for bedre råstoffutnyttelse, da de inneholder grønnsaker som vanligvis sorteres bort pga. størrelse, form og farge.

Resultatet blir både sunt og godt, og helt i tråd med Helsedirektoratets handlingsplan om sunnere kosthold, nemlig å redusere mettet fett, spise mer grønnsaker samt lansere flere produkter med nøkkelhull.

For mer informasjon, ta kontakt med kategorisjef Julianne Nedrelo, på tlf.95111180, eller på mail; julianne.nedrelo@fjordland.no

Fjordlands misjon er å gi deg gode måltidsopplevelser som gjør dagen både enklere og bedre.


For mer informasjon