MENY

Sommerens nyheter!

Denne uken kommer en rekke nyheter fra Fjordland i butikk. Her ser du hva det er.


Om sommeren er vi enda mer på farten, og vi vil ha lettere mat med spennende smaker. Dette speiles i sommerens nyheter fra Fjordland: To nye smaksrike retter fra det thailandske kjøkken, full oppgradering av det asiatiske sortimentet og enda flere mer mettende, smakfulle på-farten-måltider. En ny pastasalat med skinke, og bygg- og havrelunsjer med granola skal holde oss mette på stranden i sommer!

 

Fjordland er fortsatt på farta! 

Fjordland fortsetter satsningen innenfor spiseklare mellommåltider, og utvider salatserien «Litt mat» ytterligere! Frem til nå, har serien kun bestått av vegetarretter, salater basert på korn og grønnsaker. Nå utvider vi med en smakfull pastasalat, som i tillegg til grønnsaker, også inneholder skinke. 

I tillegg til pasta og skinke inneholder nykommeren blant annet grillet rød og grønn paprika, sjalottløk, og urter som oregano og timian. En frisk crème fraîche-dressing og gaffel følger også med. 

– Forbruker har etterspurt en salat med mer protein, derfor utviklet vi pastasalat med skinke. Det er ofte man trenger «litt mat», og serien er utviklet spesielt for alle som trenger litt smart påfyll i en hektisk hverdag, forteller markedssjef Ellen Molstad Dale.

Antatt utpris: 27-29 kr

Dersom du ønsker å høre mer om satsningen på Litt Mat og spiseklare mellommåltider, ta kontakt med markedssjef Ellen Molstad Dale på mail: ellen.molstad.dale@fjordland.no, eller på tlf: 941 39 002.

 

Nyhet! Fjordland Byggrynlunsj og Havrelunsj med knasende granola

Grøtlunsjene fra Fjordland ble lagt i handlekurven over 12 millioner ganger i 2017. Nå utvides serien med knasende bakt granola.

Fjordland tar nå sine populære grøtlunsjer et skritt videre og lanserer en byggrynlunsj og en havrelunsj med hver sin sprø, bakte og smakfulle granola i topplokket.

Byggrynlunsj Granola kommer med en herlig smak av blåbær og kanel, mens Havrelunsj Granola får en tropisk twist med smak av papaya, mango og kokos.

Produktene inneholder 2 % tilsatt sukker og er Nyt Norge-merket. Byggrynlunsj Granola med blåbær & kanel er kilde til protein og fiber, mens Havrelunsj Granola med papaya & kokos er kilde til fiber.

– Bygg- og Havrelunsj med granolapasser perfekt for de som allerede har lagt sin elsk på syltetøyvariantene, men som ønsker litt mer variasjon, sier Elisabet Evensen Holmefjord, kategorisjef i Fjordland.

Antatt utpris 18,90 – 20,90 kr.

For mer informasjon om grøtlunsjer, ta kontakt med kategorisjef Elisabet Evensen Holmefjord, på tlf.48047341, eller på mail; elisabet.holmefjord@fjordland.no

 

Drøm deg til Thai-Fjordland! 

Og få samtidig hjelp til å oppnå 5 om dagen. Fjordland lanserer nå en ny grønnsaksgryte som gjør det lettere å spise alle grønnsakene du ønsker deg, i tillegg kan du drømme deg til Thailand gjennom den nye og spennende retten Thai Grønnsaksgryte. 

I 2017 signerte Fjordland Intensjonsavtalen mellom mat- og drikkenæringen og helseministeren, som forplikter Fjordland til å tilrettelegge for et sunnere kosthold i befolkningen. Fjordland følger nå opp med lansering av Thai Grønnsaksgryte med nøkkelhull. En rett som passer både til lunsj, middag og som tilbehør. 

Frisk smak av kokos, green curry og ingredienser som ingefær, sitrongress og limeblader. Gryten har masse deilige grønnsaker og sammen med fullkornris får du en fyldig og velsmakende rett som sparker litt i ganen. 

Nordmenn blir stadig mer inspirert av mat fra andre kulturer

Det er økende interesse for thailandsk mat blant norske forbrukere og vi spiser thailandsk mat i snitt 7 ganger i året. 15 % av oss spiser thai-mat minst en gang i måneden (Spisefakta 2016). Ferdigmat er en enkel måte å smake på mat fra andre kulturer.

– Nordmenns appetitt for thailandsk mat, kombinert med ønske om å spise mer grønnsaker, har bidratt til at Fjordland utviklet spicy Thai Grønnsaksgryte i den nøkkelhullmerkede serien Sunt&Godt. Dette er en sunn og smaksrik gryte med 64 % grønnsaker, som i tillegg er rask og enkel tilberede, sier Inger-Lise Bestum, Kategorisjef ferdigmat i Fjordland.

Thai Grønnssaksgryteer nøkkelhull-merket, inneholder 299 KCAL,har lite mettet fett og hele 64 % grønnsaker. Som del av et variert kosthold og en sunn livsstil bidrar redusert inntak av mettet fett til å opprettholde normale kolesterolverdier i blodet. Både sunt og godt for deg!

Antatt utpris 38,00-43,00 kr.

Produktet blir å finne i COOP OBS!, COOP Mega, COOP Extra, og i enkelte REMA 1000 butikker.

For mer informasjon om Sunt & Godt, kontakt Inger-Lise Bestum, inger-lise.bestum@fjordland.no, tlf. 958 36320

 

Nyhet! Red Curry fra det thailandske kjøkken

Fjordland lanserer også en annen etterspurt nyhet,Kylling Red Curry, også den fra det thailandske kjøkkenet. Denne nyheten er smaksrik og medium sterk. Den kommer med en saus med kokosmelk; midt i blinken for de som er ute etter en spennende, smaksrik og autentisk rett. 

Vi ønsker å gi forbrukerne en skikkelig «restaurantfølelse», ettersom den er tilberedt etter sous vide-metoden og fordi man får klebrig, smaksrik jasminris og gryte hver for seg. Grytenhar spennende grønnsaker som gulrot, sjalottløk, vannkastanjer, bambusskudd, ingefær og sitrongress; med et totalt grønnsaksnivå på 16%. 

Komplett «makeover» på de asiatiske middagene

Fjordland skal være et godt alternativ til skikkelig god middag, og gjerne retter som er vanskelige å lage selv. Kombinert med nordmenns økende appetitt på asiatisk mat, har gitt våre asiatiske middager kraftig vekst de siste årene. 

Ny bestselger – mer grønt og uten gluten

Bestselgeren Fjordlands Sweet& Sour, som det selges 175 000 serveringer* av i året blir nå ny både inni og utenpå. Sweet & Sour re-lanseres med en enda bedre og mer autentisk smak. Vi har fjernet glutenholdige ingredienser og tilført 10 prosent ekstra grønnsaker. Resultatet er en bedre rett, med en enklere ingrediensliste.

Facelift på øvrige asiatiske retter

Fjordland har nå gitt hele serien et solid løft ved å oppgradere designet og ta nye bilder. Dette fordi vi ønsket en mer eksotisk tilnærming som tydeliggjør det asiatiske kjøkken, men med tydelig variantskille på hvor retten opprinnelig kommer fra (Kina, Thailand, India etc.). I tillegg har vi lagt til spennende serveringstips på siden av pakningen, som enkelt vil heve rettene ytterligere.

*Nielsen salg i units | MAT pr uke 8 2018

For mer informasjon om Red Curry eller den asiatiske serien, ta kontakt med kategorisjef Julianne Nedrelo, på tlf. 951 11 180, eller på mail; julianne.nedrelo@fjordland.no

Dette er nyhetene: