Det er godt å bare få det servert

De fleste tenker at hjemmelaget mat er det sunneste og beste alternativet. Men hva skjer med ferdigmaten når det stilles krav til både næringsinnhold og kvalitetssikring, og når den utvikles av kokker og tilberedes med norske råvarer? Vi serverer deg svar på mange av fordommene mot ferdigmat.

Det finnes mange grunner til å spise retter fra Fjordland: Om man er ute etter en kjapp og enkel middag, tilgjengeligheten i butikk, den gode smaken eller det faktum at man liker å få maten servert. Her er en rekke fakta om ferdigmat som du kanskje ikke visste om fra før.

Fjordland Lys lapskaus
 

Fjordland – like næringsrikt som hjemmelaget

Analyser viser at Fjordland-rettene gir deg tilstrekkelig med energi, protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Matforskningsinstituttet Nofima konkluderer med at en Fjordland-middag er like næringsrik som hjemmelaget middag. På bakgrunn av næringsinnhold og retter som passer hele måltidsdøgnet, kan man fint spise Fjordland hver dag. Skal du likevel få full pott i løpet av en uke, velger du gjerne fisk to ganger, og varierer mellom grønnsaker.

«Matforskningsinstituttet Nofima konkluderer med at en Fjordland-middag er like næringsrik som hjemmelaget middag.»

Norske råvarer er kvalitetsvarer

Kvalitet og en bærekraftig matproduksjon er viktig for oss, og derfor bruker vi bare norsk kjøtt og fisk i produktene våre. Hvitlaksen i fiskebollene derimot skal få svømme utenfor norsk sokkel om de føler for det, men fiskebollene lages på Averøy. Alt av grønnsaker og korn er også hentet fra norske gårder, så langt det lar seg gjøre, mens noen ingredienser, for eksempel jasminrisen, er best importert fra Kina.

Fjordland Byggrynsgrøt
Byggkornet i grøten vår males hos Ofossen Mølle i Skjåk.

Grønnsaker på rettens premisser

Fjordland har et bredt spekter av retter, der vi inkluderer så mye grønnsaker som mulig. Noen har mer, som Chilimac med hele 62 %, og andre retter har naturligvis mindre. Om du ønsker, kan du gjerne legge til ekstra grønnsaker til Fjordland-rettene.

Vi bruker mye rotgrønnsaker i rettene våre. Både fordi de holder så høy kvalitet, er norske og populære, og ikke minst fordi de egner seg så godt i mange av middagene våre.

Gulrøtter

Vår holdning til nøkkelhull

Mange av rettene fra Fjordland er under nøkkelhullkravet for salt. Jobben vi har gjort for å redusere saltet kan du lese mer om her. Flere av rettene inneholder også grønnsaksmengden som skal til for å merkes med nøkkelhull, men for oss går aldri nøkkelhullet på bekostning av smak. Vil du likevel velge nøkkelhullmerkede produkter har vi en rekke gode og næringsrike retter som du kan lese mer om her. Det inkluderer blant annet HavregrøtByggrøt og Kyllingbryst med urtesaus.
 

Slik beholdes kvaliteten og næringsstoffene

For å ivareta kvalitet og holdbarhet bruker vi en teknikk som er anerkjent av kokker over hele verden. Produksjonsmetoden kalles sous vide, og er en form for varmebehandling. Den er smart og enkel og innebærer gode råvarer, en vakuumeringspose, vann og riktig temperatur – en super måte å forhindre at smak og næringsstoffer går tapt i prosessen.
 

Norges største kjøkken

Målet vårt er å lage så sunn og god mat som mulig. Dette tenker vi på både når vi forbedrer produkter vi allerede har, og når vi kokkelerer frem nye. Våre kokker har til sammen årevis av erfaring fra flere av landets beste restauranter. De jobber hele tiden med å få frem de rette smakene, og ingenting overlates til tilfeldighetene når produksjonen skal settes i gang.

Kokkene jobber også sammen med prosjektledere og ernæringsrådgiver for å gjøre rettene best mulig, slik at du kan få dem godt servert.