Ernæring er viktig for oss

Målet vårt er å lage så sunn og god mat som mulig. Dette tenker vi på både når vi endrer produkter vi allerede har – og når vi kokkelerer frem nye.

Gode råvarer og flinke fagfolk er mye av hemmeligheten bak god mat. Derfor jobber det både ernæringsfysiologer og kokker hos oss.

Det man putter i seg, har stor betydning for hvordan man føler seg og hvordan kroppen fungerer. Og det virker som om folk flest stadig blir mer og mer opptatt av dette.

Utgangspunktet vårt når vi jobber med mat og ernæring, er Helsedirektoratet sine råd og anbefalinger. Det betyr bl.a. at vi har fokus på kravene til nøkkelhullsmerking, og at vi jobber med å redusere saltinnholdet i rettene våre. De siste årene har vi redusert saltinnholdet i middagsrettene våre med 10% og de aller fleste rettene våre er under kravet til Nøkkelshullsmerking. Men vi synes også at det er viktig å lytte til våre forbrukere. Derfor har vi fjernet palmeolje, og vi unngår å bruke MUK (mekanisk utbenet kjøtt) i produktene våre.

Like viktig er det selvfølgelig at maten smaker godt, og at folk har lyst til å spise den! Både anbefalinger og god smak er med andre ord viktige ingredienser i det Fjordlandske kjøkken.

Filosofien vår er altså at det er viktig å spise både sundt og godt. Det er også helt greit å kose seg med en dessert i ny og ne. Det som er viktig å tenke på er hvor ofte, og hvor mye, du spiser av de ulike matvarene.

Vi har alt fra sunne middagsretter til rene kosematprodukter. Lurer du på noe om Fjordland og ernæring? Ta gjerne kontakt med oss!