Fårekjøtt med ekstra god smak
Norsk fårekjøtt er kjent for ekstra god smak og kvalitet. Når dyrene er på fjellbeite, får nemlig kjøttet spesielt god smak.
![](/om-oss/artikler/farekjott-med-ekstra-god-smak/_/image/fbeb7f60-ae38-4cae-a1c3-1d657f42bafe:16d7b5c5a80672189251d63e9b12aa29a9a4b87c/block-160-90/artikkelbilde-norsk-farekjott-fjordland.jpg?quality=80)
Hvorfor har norsk fårekjøtt ekstra god smak?
Vestlandsfylkene er den største regionen vår for fårekjøtt-produksjon. Rogaland er «vårt» fylke, og har den største produksjonen av sau og lam. Sauene beiter utendørs i sommerhalvåret, og dette setter preg på både smaken og kvaliteten på kjøttet. På utebeite spiser sausen primært gress, men også urter, knopper og kvist. Dette er med på å gi norsk fårekjøtt et kraftig og aromatisk preg.
«Sauene beiter utendørs i sommerhalvåret, og dette setter preg på både smaken og kvaliteten på kjøttet.»
![](/om-oss/artikler/farekjott-med-ekstra-god-smak/_/image/022f3c27-392f-493a-87f9-311f989cd756:64eeda5f151304f5cbad98f3c9d5d5790b2faa87/width-160/miniartikkel-farekjott-fjordland.jpg?quality=80)
Vi bruker råvarer med god kvalitet
Fjordland er opptatt av gode kvalitetsråvarer. Vi bruker kun kjøtt og fisk fra Norge. Vi etterstreber alltid å ha norske råvarer så lenge kvalitet, sesong og tilgjengelighet gjør det mulig.
Renskåret kjøtt gir mindre fett
Fårekjøtt inneholder ofte en del fett, men i Fjordlands produksjon bruker vi bare renskåret kjøtt. På denne måten sørger vi for en mindre fettmengde i fårekjøttet vi bruker i maten vår.
Les også: Vi bruker norske rotgrønnsaker