Kan jeg spise Fjordland hver dag?

Middagene fra Fjordland inneholder akkurat like mange næringsstoffer som det du ville fått i deg om du hadde laget en tilsvarende rett hjemme.

Så lenge du spiser variert er det helt greit å spise Fjordland hver dag.

Det er viktig at maten vi spiser inneholder tilstrekkelig med næringsstoffer for at kroppen skal holde seg sunn og frisk. Analyser viser at middagene våre gir deg tilstrekkelig med energi, protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler, og like mye som en tilsvarende hjemmelaget rett. Men ulike retter gir ulik mengde og forskjellige typer næringsstoffer, så du bør variere mellom rettene og velge fiskeretter minst to ganger i uka slik som helsemyndigheter anbefaler. Du bør også spise en salat til middagen, eller til andre måltider i løpet av dagen, for å få i deg tilstrekkelig med blant annet vitamin C.

Hva så med salt? For du har kanskje hørt mange si at ferdigmat ofte inneholder for mye salt. Noen av Fjordlandrettene inneholder litt mye salt, så der har du enda en grunn til å variere på hvilke retter du spiser. Men det er ikke nødvendigvis slik at våre retter inneholder mer salt enn det en hjemmelaget middag inneholder. Mange salter maten sin alt for mye.

Når det er sagt, synes vi det er viktig at maten vår ikke inneholder for mye salt. Vi jobber derfor hele tiden med å redusere innholdet av salt i middagsrettene våre. Dette kan du lese mer om i artikkelen «Mindre salt – like mye smak».

Mer informasjon om analyseprosjektet vårt finner du på i artikkelen «Fjordlandmiddagen like næringsrik som hjemmelaget mat» og på  Slideshare.