Norske rotgrønnsaker
Rotgrønnsaker er selve grunnfundamentet i det norske kjøkken. Men visste du at smaken og kvaliteten er så bra at rotgrønnsakene blir sett på som en norsk spesialitet i resten av verden?
![Rotgrønnsaker er selve grunnfundamentet i det norske kjøkken. Men visste du at smaken og kvaliteten er så bra at rotgrønnsakene blir sett på som en norsk spesialitet i resten av verden?](/om-oss/artikler/norske-rotgronnsaker/_/image/ccfb9757-53d1-4e9a-8212-26ccdaabb580:6f351df4e13551d17ccb1449e0f3716b5b43328d/block-160-90/gulr%C3%B8tter.jpg?quality=80)
Det er det kalde klimaet i Norge gjør de norske rotgrønnsakene ekstra friske og smakfulle. Når det er kaldt, vokser nemlig rotgrønnsakene sakte, slik at de får tid til å utvikle den gode smaken.
I Fjordland bruker vi mye rotgrønnsaker i rettene våre. Både fordi de holder så høy kvalitet, er norske og populære, og ikke minst fordi de egner seg så godt i mange av middagene våre.