Rømmegrøt – Et festmåltid

For mange er det tradisjon med rømmegrøt til de store feiringene. Det er jo utrolig godt og enkelt å servere, spesielt om du kjøper den ferdig. Både vertskap og gjester vil bli fornøyd.

Rømmegrøt til feiringen

Dersom man ønsker å kose seg litt er rømmegrøt alltid et godt alternativ, enten det er til hverdags, helg eller fest. Det finnes mange måter å servere rømmegrøt på også, både med klassisk eller mer utradisjonelt tilbehør, men du kan også bruke rømmegrøt som ingrediens eller som dessert.

Tradisjonelt er det mange som serverer rømmegrøt til de store anledningene som bryllup, barnedåp og konfirmasjon. Og for noen er rømmegrøt fast på bordet til feiring av høytidsdagene 17. mai, St. Hans og Olsok.

I tillegg til å smake godt, er grøt er enkelt å servere til mange. Enda enklere er det at vi i Fjordland har laget den ferdig til deg. Vi har rømmegrøt i flere størrelser, både til én og til fler. Er det et større selskap eller arrangement kan også store poser på fire kilo bestilles.

Rømmegrøt til feiringen av 17. mai

Uendelige måter å servere rømmegrøt

Spekemat er et kjent og passende tilbehør, men det finnes mange andre måter å servere rømmegrøt på. Velg din egen favorittopping av friske bær, tørket frukt eller nøtter. Kun fantasien setter grenser.

Halvgrøt – Velg din favorittblanding

Vi kaller det «halvgrøt» når vi blander to forskjellige typer grøt. Rømmegrøt passer veldig fint til å blande med grovere grøttyper for å få en mykere konsistens. Til hverdags liker vi å blande den med byggrynsgrøt, og når vi skal kose oss litt ekstra er en miks med risgrøt å foretrekke, da kaller vi det luksusgrøt.

Bruk rømmegrøt som ingrediens

Visste du at du kan bruke rømmegrøten som en ingrediens eller tilbehør? Det er også supert for å bruke opp rester og motarbeide matsvinn.

Lag for eksempel din egen potetsalat ved å blande kokte poteter med rømmegrøt. Det smaker ypperlig med røket laks. Dette kan du også ta videre og gratinere i ovn! Rømmegrøten er også et godt tilbehør til kjøtt, for eksempel vilt. Et tips da er å piske den luftig og røre inn litt tyttebærsyltetøy.

Rømmegrøt og spekemat er en sikker kombinasjon.

Lag dessert av rømmegrøt

Det er virkelig en drøm å få servert rømmegrøt som dessert. Kombinasjonen av rømmegrøt, fiken, bringebær og brunost høres kanskje spesielt ut? Men det er veldig godt og kan se meget lekkert ut. Se oppskrift på Rømmegrøt med revet brunost, bringebær og fiken her.

Grøten kan gjerne piskes luftig før du blander inn, eller topper med, ønsket tilbehør. Kokosflak, biter av ananas og noen blader med mynte gir et friskt innslag. Et annet forslag er hakkede nøtter og sjokolade sammen med bananskiver eller eplemost. Dersom du vil ha en søtere smak, kan du røre inn litt sukker i rømmegrøten.

Rømmegrøt kan gjerne brukes til dessert.

Se fler serveringstips lenger ned på siden.