Emballasje

Det er viktig at emballasjen både er praktisk og beskytter maten. I Fjordland jobber vi mot å bruke minst mulig emballasje, men samtidig sørge for at alle hensyn er ivaretatt.

Emballasjens viktigste funksjon er å beskytte maten til den skal spises, for å holde maten trygg og unngå matsvinn. I tillegg brukes emballasjen for å gi nødvendig informasjon om produktet. Den skal også være funksjonell.

Vi har alltid hatt fokus på hvordan vi kan bruke minst mulig emballasje, samtidig som vi sørger for at alle hensyn i verdikjeden er ivaretatt, slik at både produkt og pris blir best mulig.

Emballasjen vi bruker skal i størst mulig grad kunne gjenvinnes, og vi informerer på alle produkter hvordan du som forbruker kan sortere emballasjen.

Vi vurderer kontinuerlig hvilke tiltak som kan gjøres for å forbedre oss på disse områdene. Ved utvikling av nye produkter forsøker vi alltid å få til best mulig løsning med en gang.

Fjordland er en av bedriftene som har knyttet seg til Plastløftet, og vi har gjennomført flere tiltak for å redusere og forbedre emballasjen vi bruker.