Er det trygt å spise plastpakket mat?

JA! Det er helt trygt å spise mat pakket i plast, fordi det stilles veldig strenge krav til materialene som benyttes. Plastemballasjen gir maten beskyttelse, sikrer god holdbarhet og ivaretar kvaliteten.

Det regnes som helt trygt å spise mat som har vært pakket i plast, så lenge plasten er godkjent for den type produkt som er innpakket. Plasten skal også være godkjent i forhold til behandlingen av produktet, som for eksempel oppvarming.

All plast som Fjordland bruker til matemballasje, er godkjent for bruk til næringsmidler. Plasten er testet og vurdert i forhold til det produktet som er innpakket og i forhold til oppvarmingstemperatur og metode.

Her kan du lese mer om hvorfor Fjordland bruker plastemballasje.

Kommer det stoffer fra plasten inn i maten?

I Norge og EU er det svært strenge retningslinjer for plastmaterialer som benyttes til matkontakt. Det inkluderer regler for eventuell migrasjon og testing av migrasjon. Dette er for å sikre at det er trygt å bruke emballasjen.

Er det trygt å spise mat som er varmet opp i plast?

Ja, det regnes som trygt så lenge plasten er godkjent for bruk til næringsmidler og for den behandlingen det skal tåle. All plast Fjordland bruker er godkjent for dette.

Vi bruker flere typer plastemballasje som Sous vide-poser og ulike beger med sveiset plastfilm. Beskrivelse av oppvarmingsmetode, og alternativer, er skrevet på omslaget på våre produkter.

På nettsidene til Emballasjeforeningen kan du lese mer om ulike plastmaterialer som brukes i emballasje til mat.