Allergisk? Slik jobber vi med allergener i Fjordland 

Vi vet at mange av våre forbrukere er opptatt av allergener og vi ønsker å tilby retter som flest mulig kan nyte. Vi jobber aktivt for flere allergivennlige retter og har opprettet et «allergisøk» slik at du enklere finner retter du kan spise selv om du har ulike allergier.

Enkel oversikt over allergivennlige retter

Vi ønsker å gjøre det enklere å finne retter man kan spise selv om man har matallergi. På produktsiden vår kan du derfor filtrere ut produkter basert på allergener de inneholder, i tillegg til hvilken type rett det er.

Funksjonen tar utgangspunkt i de 14 merkepliktige allergenene. Der kan du huke av alle allergenene du ønsker å unngå, og du vil få opp alle produktene våre som er trygge å spise.

Vi jobber mye med allergener

I Fjordland er vi veldig opptatt av allergener. Vi bestreber både å utvikle produkter med så få allergener som mulig, i tillegg jobber vi mye med å hindre at uønskede allergener kontaminerer maten på produksjonsanlegget vårt. Dette ligger det mye arbeid, planlegging og analyser bak, og gjør at vi ikke trenger å spormerke produktene våre. Vi vet derfor at våre produkter er helt trygge for de allergenene som ikke er merket på pakning.

Den beste måten å finne ut om et produkt inneholder et allergen er å lese ingredienslisten. Der uthever vi alle ingredienser som inneholder et av de 14 merkepliktige allergenene med fet skrift.

Stadig flere allergivennlige produkter

Fjordland ønsker å ta hensyn til allergikere og jobber derfor stadig med å utvikle allergivennlige produkter. Det gjelder både nye retter, men også i eksisterende produkter.

Vi har for eksempel lenge jobbet med å fjerne glutenholdige ingredienser i de produktene hvor retten strengt tatt ikke behøver disse. Mer om dette arbeidet og våre retter uten gluten kan du lese her.