Er Fjordland sunt? 

Middagene våre inneholder akkurat like mange næringsstoffer som hvis du hadde laget en tilsvarende rett hjemme. Du kan derfor fint spise Fjordland hver dag, men husk at et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil er nøkkelen.

Om en rett er sunn eller ikke kommer an på hva slags rett det er. Det er viktig at maten vi spiser inneholder varierte næringsstoffer for at kroppen skal holde seg sunn og frisk. Analyser viser at middagene våre gir deg tilstrekkelig med energi, protein, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler, og like mye som en tilsvarende hjemmelaget rett.

Variasjon er viktig

Rettene våre gir forskjellige typer næringsstoffer i ulik mengde. Derfor bør du variere mellom rettene og velge fiskeretter minst to ganger i uka, slik helsemyndighetene anbefaler.

Det er mange av oss som får i oss for lite grønnsaker, så du kan med fordel spise en salat til middagen eller koke opp ekstra grønnsaker. Du må gjerne også velge vegetarretter en eller flere ganger i uka.

Nøkkelhull

Vi har fokus på sammensetningen av rettene og kriteriene til nøkkelhullet ligger til grunn når vi utvikler nye produkter. Det betyr ikke at alle rettene våre når kravene til nøkkelhull, men mange ligger ikke langt unna. De aller fleste rettene våre er under nøkkelhullkriteriet for salt, og mange inneholder også grønnsaksmengden som skal til for å få nøkkelhull. Vi har også flere nøkkelhullsretter, som du gjerne må velge. Smak er uansett første bud hos oss i Fjordland.

Grønnsaker

Grønnsaker er viktig for oss, både at de skal ha topp kvalitet og at rettene skal inneholde så mye grønnsaker som mulig. Ønsker du mer grønnsaker, suppler gjerne med en salat.

Salt

Vi har retter med et varierende saltinnhold. Slik må det også være, fordi noen retter er sammensatt og har tradisjon for å ha noe salt i seg. Men vi har likevel et mål om ikke å bruke mer salt enn nødvendig og vi jobber derfor hele tiden med å redusere innholdet av salt i middagsrettene våre.

Les mer om vårt arbeid med å redusere salt her.

Synes du porsjonen er for liten eller for stor?

Det er ikke lett å gjøre alle til lags, men vi forsøker å ha en bredde på våre retter med ulike porsjonsstørrelser. Vi ønsker også å dekke mer av måltidsdøgnet enn bare middagen, derfor har vi både sous vide-retter, skålretter og mindre BOX-produkter, som kan fungere både til lunsj, kvelds eller som mellommåltid – noe for enhver smak.