Hvordan jobber Fjordland med ernæring?

Målet vårt er å lage så sunn og god mat som mulig. Dette tenker vi på både når vi forbedrer produkter vi allerede har – og når vi kokkelerer frem nye. 

Dyktige ansatte med kunnskap om ernæring

Ernæring og kosthold er viktig for oss og derfor har vi flinke folk med på laget. Vi har blant annet vår egen ernæringsrådgiver, som er involvert i all produktutvikling. Kokkene våre har til sammen årevis av erfaring fra flere av landets beste restauranter. De kokkelerer frem alle rettene. Prosjektlederne i Fjordland har førstehånds kunnskap om produktutvikling og teknologiene vi jobber med. For hver rett vi utvikler jobber ernæringsrådgiver, kokk og prosjektleder sammen for å lage den beste og mest velsmakende retten for deg.

Vi følger Helsedirektoratets kostholdsråd

Utgangspunktet vårt når vi jobber med ernæring er Helsedirektoratet sine råd og anbefalinger. Fjordland ønsker å bidra til at flere nordmenn spiser i tråd med kostholdsrådene, og vi har derfor skrevet under på Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. I korte trekk innebærer det et fokus på mindre salt, mettet fett, tilsatt sukker, og mer grønnsaker, fisk, og fullkorn.

Vi har fokus på kravene til nøkkelhullsmerking. Allerede i 2010 startet vi arbeidet med saltreduksjon, og siden har vi jevnt og trutt minket mengden salt i rettene våre. Deretter satte vi i gang med å forbedre kvaliteten på grønnsakene i ferdigrettene våre, og øke mengden. Nå lager vi også vår egen bruning til brun saus, som gjør at vi sparer flere tonn mettet fett i året. Og dette er bare noen eksempler på arbeidet vi gjør.

Balansert kosthold

Filosofien vår er at det er viktig å spise både sunt og godt. Det er også helt greit å kose seg med dessert i ny og ne. Det som er viktig å tenke på er hvor ofte, og hvor mye, du spiser av de ulike matvarene. 

I hver eneste rett som kommer fra oss ligger det mange år med kunnskap, erfaring og kompetanse, i tillegg til masse omtanke. Vi i Fjordland lager skikkelige middager for deg!