Fjordland fortsetter samarbeidet med myndighetene for et sunnere kosthold

Den 1. juni 2021 signerte NHO Mat og Drikke og Bent Høie den nye Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Fjordland har tilsluttet seg avtalen og fortsetter derfor arbeidet med å bidra til bedre folkehelse.

Intensjonsavtalen er et samarbeid mellom matvarebransjen og helsemyndighetene som først ble inngått i desember 2016. Den nye avtalen varer frem til desember 2025.

Alle delene av intensjonsavtalen er relevant for Fjordland og vår virksomhet, derfor har vi tilsluttet oss alle innsatsområdene i avtalen. Vi fortsetter derfor arbeidet med å redusere salt, mettet fett, tilsatt sukker, og øke mengden grønnsaker, fisk og fullkorn i våre produkter.

I Fjordland har vi satt interne ernæringsmål i alle våre produktkategorier, som vi hele tiden jobber mot. Ernæring er et stort fokus, både når vi lanserer nye produkter, og når vi skal forbedre eksisterende produkter.

Vi har over mange år jobbet med reduksjon av saltinnholdet i våre produkter. Vi har også hatt fokus på å forbedre kvaliteten på grønnsaker i rettene våre og å øke mengden. Våre retter med fisk har vi også løftet ved å forbedre kvaliteten og smaken. Det har blitt utviklet flere fiskeretter og produkter med Nøkkelhull. Alle tiltakene vi har gjort har bidratt til at det å ta gode valg blant ferdigmaten er enklere for forbrukerne.

I Norge står også Fjordland bak merkene Yoplait, Bremykt og Brelett, der vi også har gjort flere grep i tråd med intensjonsavtalen. Når det gjelder yoghurtproduktene har vi jobbet med å redusere tilsatt sukker over flere år. Vi har også redusert saltinnholdet i Bremykt og Brelett slik at nivået er på målet i Saltpartnerskapet. I 2018 ble Bremykt Mykere lansert. Et produkt som har den samme gode smaken som Bremykt Original, men inneholder mer rapsolje og mindre meierismør. Lanseringen av Bremykt Mykere bidrar til en reduksjon av hele 70 tonn mettet fett hvert år! Disse eksemplene viser bare et utvalg av arbeidet og de justeringene vi har gjort.

For oss er det en stor motivasjon å vite at bransjen står sammen om å legge til rette for et sunnere kosthold. Sammen kan vi få til mye, og jo flere som er med på laget, jo større blir også mulighetsrommet for å få til endringer. Vi ser frem til fortsettelsen av det videre arbeidet, og vil være med å gjøre det vi kan for å bidra til at vi når målene i avtalen.

Les gjerne mer om Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold her.