Har Fjordland glutenfrie retter? 

I Fjordland har vi mange produkter som ikke inneholder glutenholdige ingredienser. Vi ønsker å ta hensyn til allergikere og jobber derfor stadig med å utvikle allergivennlige produkter.

Vi jobber med å ta bort gluten

Vi har lenge jobbet med å fjerne glutenholdige ingredienser i de produktene der retten strengt tatt ikke behøver disse. Det er viktig for oss at dette ikke endrer den gode smaken, men unødvendig bruk av hvetemel blir erstattet med for eksempel maismel, slik at enda flere kan nyte rettene.

Som eksempel ble Fiskeboller relansert i februar 2018, uten hvetemel i sausen, og føyer seg derfor inn i rekken med resten av våre sous vide fiskeretter, som heller ikke inneholder gluten.

Vår bestselgende asiatiske rett, Kylling Sweet & Sour, ble relansert i mai 2018, uten soyasaus, og er dermed også uten glutenholdige ingredienser.

Trygt å spise

Hvordan kan vi være sikre på at det ikke er spor av gluten i produktet, tenker du kanskje? Dette jobber vi kontinuerlig med å sikre, både gjennom planlegging av produksjon, rengjøring og analyser. Det gjør at vi har svært god dokumentasjon på at produktene er trygge å spise.

Merking av gluten 

Gluten er et merkepliktig allergen og utheves derfor med fet skrift i ingredienslisten, slik vi gjør med allergener. For eksempel skrives derfor «hvetemel» på denne måten i ingredienslisten. 

Vær derfor oppmerksom på at ikke nødvendigvis står ordet «gluten», men at det er selve ingrediensen, som inneholder gluten, som er uthevet. Eksempler på dette er gryn, korn, mel, kli, bygg, rug, havre, durumhvete, spelt, grahamsmel, hvetekim, hveteprotein og kruskakli. 

Slik finner du enkelt retter uten gluten og andre allergener 

I vår oversikt over produkter kan du enkelt filtrere på allergener for å få frem hvilke retter som er trygge å spise uansett hvilke av de merkepliktige allergenene du ønsker å unngå. Filteret er basert på de merkepliktige allergenene.

Klikk her for å se alle våre produkter uten glutenholdige ingredienser. Håper de faller i smak! 

Her kan du lese om våre melkefrie retter – og forskjellen på melkeallergi og laktoseintoleranse.