Er Fjordland skikkelig mat?

Hva mener vi egentlig når vi sier at vi lager skikkelige middager? Kort fortalt innebærer det et fokus på god smak, kvalitet i råvarene, ernæring, sammensetningen av retten og mattrygghet. 

Vårt mål er å lage skikkelig mat som er like god som hjemmelaget

Dette målet gjør at både smak og innhold er viktig. Dette setter høye krav til råvarene, kokkene våre, og produksjonen – ja, hele reisen råvarene er gjennom før maten står ferdig tilberedt på bordet hjemme hos deg.

Vi bruker norske råvarer

Det er god kvalitet på norske råvarer, og vi bruker norsk kjøtt og fisk i alle produktene våre. Unntaket er fiskebollene våre, som ikke merkes med norsk opphavssymbol fordi vi ikke kan garantere at hvitlaksen kun har ferdes på norsk sokkel.

Grønnsaker og andre råvarer, får vi fra norske bønder så langt det lar seg gjøre. Noen råvarer må vi hente fra utlandet, som for eksempel jasminris som vi henter fra Kina.

Vi har dokumentasjon på hver eneste lille råvare, som gjør at vi også har full sporbarhet og kontroll på opprinnelsen og kvaliteten. Alt fra potetene fra Jæren til saltet vi får fra Danmark.

Riktig behandling av råvarene

I tillegg til fokus på å bruke gode råvarer, jobber vi også for å behandle råvarene best mulig. Det handler om å ivareta kvalitet på produktet gjennom hele holdbarhetstiden. Vi jobber mye med å vurdere smaken på produktet over tid, og ikke minst mattryggheten.

Med produksjonsmetoden sous vide varmebehandler vi middagene våre i poser under vakuum, som gir god holdbarhet uten at man trenger konserveringsmidler.

Kompetente fagfolk

Prosjektlederne hos oss har god kunnskap om mattrygghet og teknologiene vi benytter. Rettene er også komponert i samarbeid mellom våre dyktige kokker og vår ernæringsrådgiver, slik at både smaken og sammensetningen også blir ivaretatt.

I tillegg jobber vi kontinuerlig med å redusere saltinnholdet i rettene våre, og vi øker stadig grønnsaksmengden.

Skikkelige middager for deg

Vi sier derfor at vi lager skikkelige middager for deg! Og dette har vi gjort gjennom 25 år. Alt dette gjør vi for at middagene våre skal bli så gode som mulig, både i innhold og smak.

Det er også derfor matforskningsinstituttet NOFIMA konkluderer med at en Fjordland-middag er like næringsrik som hjemmelaget! Det kan du lese mer om her.

Har du ennå ikke prøvd en Fjordland-middag? Prøv, da vel!