Grøt

Grøt har lange tradisjoner i Norge og holder seg fortsatt relevant på matbordet. Fjordlands grøt er en favoritt for mange og vi kan tilby ferdiglaget grøt i flere varianter.

Rømmegrøt med spekemat

Nordmenn elsker grøt

Grøt har vært en viktig del av nordmenns mattradisjon og spises både til hverdags og til fest, også gjennom hele spisedøgnet.

Til frokost og kvelds er det gjerne havre- byggryn- og 4-kornsgrøt servert med frukt, bær og nøtter som gjelder. De gjør seg også godt i matpakka! Prøv kjøleskapsgrøt for eksempel.

Disse kan selvsagt også spises til middag, men det er kanskje klassikerne ris- og rømmegrøt som tas frem til helgen og festen. Mange av oss spiser hvertfall en porsjon eller to med risgrøt i jula, og det er lite som slår rømmegrøt med spekemat i festlige lag.

Bli med å feire grøtens dag

Grøt er ikke bare populært i Norge. Grøtens dag er faktisk en internasjonal matdag som feires hvert år den 23. oktober.

Halvgrøt - bland to av dine favorittgrøter sammen

Hvilken Fjordland-grøt er din favoritt?

Det kan ta tid å lage en skikkelig god grøt, og det kan fort svi seg i kjelen. Da er det vel fint at vi i Fjordland har laget grøten klar for deg? Vi har brukt god tid på å perfeksjonere oppskriftene og bruker gode råvarer slik at du kan kose deg uten å henge over gryta.

Våre ferske grøter venter på deg i butikkhylla og utvalget er bredt: risgrøt, rømmegrøt, byggrynsgrøt, havregrøt og 4-korngrøt. Nå har vi også favoritten risgrøt i laktosefri variant. Så hvilken er din favoritt? 

Lyst på grøt i farta? Sjekk ut våre populære grøtlunsjer

Risgrøt med fiken og blåbær

Klassisk eller kreativ servering

Det finnes utallige måter å servere grøt på – og den kan spises både varm og kald.

Du kan gjøre det klassisk og enkelt med kanel og sukker, og kanskje noen friske bær. Eller du kan bruke litt mer uvanlig, men spennende topping som fiken, blåmuggost, brunost eller karamellsaus.

Grøten blir ikke kjedelig når du kan variere den i det uendelige. Her finner du flere serveringstips fra oss.

Grøtmuffins med gresk yoghurt og skogsbær

Har du grøt til overs? Supert!

Grøtrestene trenger du absolutt ikke kaste. Det kan enkelt brukes på en ny måte. Bland grøten med din yoghurt eller kesam, ha litt friske bær på toppen og vipps! så har du en herlig dessert. Med risgrøt kan du enkelt lage riskrem på den måten.

Grøten kan du gjerne putte i vaffelrøren eller i brøddeigen. Visste du at du kan bruke grøt som ingrediens i lapper, knekkebrød, muffins og boller?