Fjordland ferdiglaget saus

Hemmeligheten ligger i den gode sausen. Det er ofte sausen som lager den gode retten. Den kan utgjøre forskjellen mellom et godt og et middels godt måltid.

Fjordland Bearnaisesaus servert i en skål

Saus setter smak, gir farge og skaper en helhet i måltidet. Fjordlands saus er utviklet av våre kokker og har et «hjemmelaget» preg. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Saus, fra franske «sauce», kommer fra det latinske adjektivet «salcus», som betyr salt. Det handler altså om å krydre maten og tillegge den en bedre smak og mer væske.

Det handler også om å komponere, ved å gi den rette smaken, konsistensen og fargen i forhold til de øvrige ingrediensene på tallerkenen. En god saus krever at den jobbes med og at man legger sjelen sin i arbeidet, slik at man får en vellykket middagsrett.

Hos oss i Fjordland står kokkene over grytene og jobber hele tiden med å få frem den rette smaken. Ingenting overlates til tilfeldighetene når produksjonen skal settes i gang. Har vi nok ingredienser? Er sammensetningen god nok? Ble det for lite urter? Hele tiden smakes det, vurderes, tilsettes og røres. Helt til smaken er der, akkurat slik kokken rørte den sammen på prøvekjøkkenet. For smaken ligger ikke i oppskriften, den må jobbes og smakes frem. Slik får vi den beste sausen laget til deg.