Retter i samarbeid med Arne Brimi

Fjordland har med god hjelp av Arne Brimi laget en rustikk serie med rause, smakfulle middagsretter av høy kvalitet. Rettene bygger på Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og ønske om at flere skal få oppleve gode norske mattradisjoner.

Fjordlands tradisjonrike retter laget i samarbeid med Arne Brimi

Tradisjonsrik mat til folket

Arne Brimi har et ønske om å lage god mat til flere, og samarbeider med Fjordland for at flest mulig i Norge skal få mulighet til å smake god, tradisjonsrik mat. Den folkekjære kokken står for kortreist mat og den gode matopplevelsen, og disse produktene bygger derfor på norske mattradisjoner, kvalitet og lokale råvarer.

Arne Brimis Karbonader med bacon

Dette er vårt nyeste tilskudd til serien. Retten har en bred og folkekjær appell som de fleste vil like, men med en ekstra tvist for den beste smaksopplevelsen. Karbonadene består av oksekjøtt, men med saftige baconbiter i. Tilbehøret er skivede poteter i en marinade av sjalottløk, hvitløk og sitron samt en fyldig ertepure av norske erter og fløte.

Arne Brimis Grove middagskaker

Mors kjøttkaker har til alle tider vært vanskelige å slå. Men vi mener at Brimis grove middagskaker har en god sjanse! Dette er en smak av Arnes barndom. Retten inneholder grove medisterkaker av svin med urter i en nydelig fløtesaus. Tilbehøret er potetstappe med rotgrønnsaker og tyttebærsyltetøy med eplebiter, noe som løfter hele retten til en enestående smaksopplevelse.

Arne Brimis Langtidskokt svinekjøtt

Denne svineknoken er langtidskokt i mer enn syv timer, slik at kjøttet blir veldig mørt. Servert med syrlig hvit saus med hint av sennep, kålrotstappe og poteter, er dette tradisjonsrik norsk «slowfood» som er serveringsklar på noen minutter! Dette er et sesongprodukt som er i markedet om høsten.

Arne Brimis Lammelår

Sauehold har alltid stått sterkt i landet vårt. Sauen har gitt oss både kortreist fårikål og varme ullklær. Denne retten inneholder herlige stykker av lam i en utsøkt sjalottløk- og estragonsaus. Tilbehøret er i god norsk mattradisjon med potetskiver, samt en bygg- og grønnsaksblanding med bygg fra Skjåk. Dette er et sesongprodukt som er i markedet om høsten.