Retter i samarbeid med Arne Brimi

Fjordland har med god hjelp av Arne Brimi laget en rustikk serie med rause, smakfulle middagsretter av høy kvalitet. Rettene bygger på Brimis matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og ønske om at flere skal få oppleve gode norske mattradisjoner.

Fjordlands tradisjonrike retter laget i samarbeid med Arne Brimi

Tradisjonsrik mat til folket

Arne Brimi har et ønske om å lage god mat til flere, og samarbeider med Fjordland for at flest mulig i Norge skal få mulighet til å smake god, tradisjonsrik mat. Den folkekjære kokken står for kortreist mat og den gode matopplevelsen, og disse produktene bygger derfor på norske mattradisjoner, kvalitet og lokale råvarer.

Arne Brimis Karbonader med bacon

Arne Brimis Karbonader med bacon er er utviklet i samarbeid med Arne Brimi og bygger på hans matfilosofi om å bruke regionale norske råvarer og ønske om at flere nordmenn skal få muligheten til å oppleve gode norske mattradisjoner. Retten har en bred og folkekjær appell som de fleste vil like, men med en ekstra tvist for den beste smaksopplevelsen. Karbonadene består av oksekjøtt, men med saftige baconbiter i. Tilbehøret er skivede poteter i en marinade av sjalottløk, hvitløk og sitron samt en fyldig ertepure av norske erter og fløte.

Arne Brimis Grove middagskaker

Mors kjøttkaker har til alle tider vært vanskelige å slå. Men vi mener at Brimis grove middagskaker har en god sjanse! Dette er en smak av Arnes barndom. Retten inneholder grove medisterkaker av svin med urter i en nydelig fløtesaus. Tilbehøret er potetstappe med rotgrønnsaker og tyttebærsyltetøy med eplebiter, noe som løfter hele retten til en enestående smaksopplevelse.

Arne Brimis Langtidskokt salt kjøtt

Arne Brimis Langtidskokt salt kjøtt med rotgrønnsaker og kremet bygg fra Skjåk er tradisjonsmat som er tidkrevende å lage selv. "Eg vil hjelpe til med å behalde tradisjonsmat i kulturen vår, når folk ikkje sjølv har tid til å lage det. Byggryna frå Skjåk trekk til seg alle smakar den blir kokt i lag med. Denne har eg krema med fløyte og sopp til ein god byggotto. Og, det meste smakar enda betre med sjalottlauk" smiler Arne Brimi. Retten inneholder 29% grønnsaker. 

Arne Brimis Fyldig Betasuppe

Arne Brimis fyldige betasuppe med salt kjøtt, rotgrønnsaker og bygg fra Skjåk, er akkurat slik Arne ønsker at en suppe skal være. "Eg meinar at gode mettande supper skal vera eit måltid i seg sjølve. I suppa har eg mange spennande smakar med gode norske råvarer og bygg frå Skjå. Betasuppe er ein tradisjonsrett for oss i Gudbrandsdalen. Med store kjøttbitar og bygg frå Skjåk blir ein god og mett" sier Arne. Suppen inneholder 40% grønnsaker.

Arne Brimis Lammelår

Sauehold har alltid stått sterkt i landet vårt. Sauen har gitt oss både kortreist fårikål og varme ullklær. Denne retten inneholder herlige stykker av lam i en utsøkt sjalottløk- og estragonsaus. Tilbehøret er i god norsk mattradisjon med potetskiver, samt en bygg- og grønnsaksblanding med bygg fra Skjåk. Dette er et sesongprodukt som er i markedet om høsten.