Gode og sunne ferdigretter

Vi ønsker å gjøre det enklere for våre forbrukere å gjøre gode valg i ferdigmathyllen. Derfor har vi samlet flere av rettene våre i et felles uttrykk for å tydeliggjøre at dette er et godt og sunt ferdigmatvalg.

Næringsrike og gode valg i ferdigmathyllen

Det er viktig for oss å vise at vi legger ned mye arbeid i å gjøre ferdigmaten så god og næringsrik at man kan spise den med god samvittighet. Forskning fra Nofima viser at maten vår, med den unike sous vide-teknologien, er like næringsrik som hjemmelaget mat.

Fjordland har i lang tid bidratt med retter i ferdigmathyllen som har nøkkelhull og høyt innhold av grønnsaker. Det ble gjort primært gjennom nøkkelhullserien Sunt & Godt, men også gjennom kontinuerlig forbedringer av middagene våre.

Fra 2018 har vi kuttet mettet fett med over 2 tonn, og siden 2010 har gjennomsnittlig saltinnhold i rettene gått fra i overkant av 1 prosent salt til 0,78 prosent salt.

– Nøkkelhullskravet for salt på ferdigretter er 0,8 gram per 100 gram. Det vil si at gjennomsnittlig saltnivå på sous vide middagene til Fjordland er lavere enn det nøkkelhullet krever. Saltnivået varierer selvfølgelig fra ferdigrett til ferdigrett, men vi jobber målrettet mot dette kravet på salt hele tiden. Les mer om arbeidet vår med saltreduksjon her.

En samling med de skikkelig gode valgene

For å demonstrere arbeidet Fjordland gjør med å forbedre middagene, har vi samlet flere av rettene gjennom modernisering av design og tydeliggjøring av et smakfullt, skikkelig og sunt ferdigmatvalg. Målsetningen er å ytterligere bryte ned fordommer, og være en attraktiv ferdigmatleverandør.

Rettene i denne serien er satt sammen av eksisterende retter, forbedrede varianter og nylanseringer. Disse middagene har alle rene råvarer av kjøtt eller fisk, og en god mengde smakfulle grønnsaker for et ekstra godt måltid. Flere av rettene har nøkkelhullsmerket og alle produktfordelene er tydeliggjort på fremsiden av pakningen.