Vegetar - lettere å velge grønt

Vegetarmat er i vinden, drevet av vanlige folks ønske om å kutte kjøttinntaket. I 2019 sa mer enn 43 prosent av Norges befolkning at de ønsker å spise mindre kjøtt (Spisefakta, 2019). Samtidig sliter mange med overgangen til et mer vegetarisk kosthold på grunn av manglende kunnskaper og vaner som er vanskelig å bryte. I tillegg mener mange at dagens vegetarutvalg er «for dyrt og dårlig» (Opinion, 2020). Det skal Fjordland gjøre noe med.

For å hjelpe folk med et grønnere kosthold tilbyr Fjordland et spennende vegetarkonsept. Vi er stolte av de to rettene i butikkhyllene, en Vegetar Thaigryte og en Vegetar Chana Masala (Nyhet høsten 2022). Dette er smakfulle vegetaralternativer til klassiske og kjente Fjordlandretter som gjør det enklere å velge en grønn middag. Rettene har vært gjennom grundige smakstester og responsen har vært overveldende. 

Middagene er laget av naturlige råvarer, med grønnsakene i sentrum. I tillegg har rettene en rimelig pris. Det skal ikke være dyrere å velge grønt. 

vegetar_serien_2022

Vegetar Thaigryte med jasminris
Smakstestens vinner er en fyldig og spicy rød curry, med blant annet edamamebønner, paprika og vannkastanjer, laget på kokosmelk. Dette er en autentisk og småsterk smaksopplevelse. Retten serveres med jasminris, og inneholder 38% grønnsaker.

NYHET! Vegetar Chana Masala med ris
Dette er en klassisk, indisk kikertgryte med ris. Kikertene kommer i en tomatisert og varmt krydret saus som vi har avrundet med kokosmelk. En smaksrik, men mild rett med ris som vil passe de fleste. Middagen inneholder hele 60 % grønnsaker, og er dermed et godt valg på mange måter. God middag!

Prøv de smakfulle vegetarrettene du også. God middag!