MENY

Byggrynsgrøt med eksotisk blanding

Klassikeren Fjordland Byggrynsgrøt får et eksotisk preg med Den Lille Nøttefabrikkens smakfulle blanding av tranebær, pecan og pistasje.


Denne oppskriften er like enkel som den er god. Varm opp en pakke Fjordland byggrynsgrøt i mikrobølgeovn eller kasserolle, dryss en blanding fra Den Lille Nøttefabrikken over, og voilà: Maten er servert.

Nøtteblandingen på bildet er den amerikansk-inspirerte blandingen Tranebær, pecan og pistasje fra Den Lille Nøttefabrikken. Den er smakfull i seg selv, men enda bedre på en rykende varm porsjon Fjordland byggrynsgrøt. Kombinasjonen av knasende nøtter og søte bær gir deg en etterlengtet opplevelse når som helst på dagen.

Tranebær kalles ofte "amerikanske tyttebær", og tilhører samme familie som våre tyttebær og blåbær. De egner seg ikke som friske og rå, men er søte og gode når de er tørket. Pecannøtter kalles "amerikanske valnøtter", men smaken er noe rundere, fyldigere og søtere enn våre norske valnøtter. Pistasjenøttene til Den Lille Nøttefabrikken kommer fra California, så denne retten har virkelig en amerikansk touch over seg. Men byggrynsgrøten fra Fjordland er 100% norsk.

Til denne retten kan du bruke