MENY

Byggrynsgrøt med pistasj og pære

Aftenpostens matmagasin Mat fra Norge har laget en lekker oppskrift for Fjordland Byggrynsgrøt. Dryss hakkede mandler, pistasjenøtter og friske pærebiter over grøten, og topp det hele med deilig søt honning. Se så enkelt!


Aftenpostens matmagasin Mat fra Norge har laget en lekker oppskrift for Fjordland Byggrynsgrøt. Dryss hakkede mandler, pistasjenøtter og friske pærebiter over grøten, og topp det hele med deilig søt honning. Se så enkelt!

Nøtter begynner å bli veldig populært i Norge og vi skjønner godt hvorfor. Spør du en vegetarianer vil du kanskje få høre at nøtter på mange vis er en fin erstatter for kjøtt.

Vi liker nøtter fordi de smaker så godt, og fordi de passer perfekt til byggrynsgrøt. Når de i tillegg har en så frisk farge som de grønne pistasjenøttene, er det vanskelig å ikke la seg friste.

Til slutt har vi valgt å friske opp retten med noen ferske pærebiter. Pære er ofte valgt som tilbehør til ost, som også er et meieriprodukt, men passer like ypperlig til grøt.

Til denne retten kan du bruke