MENY

Mellom bakkar og berg

Her har vi hentet inspirasjon fra kjente, tradisjonelle norske stier. Tidvis trolsk og mystisk natur, tidvis åpne og ærlige landskap.


Like skiftende som været på Vestlandet og like kontrastfylt som jegeren mot bonden, der viltsmaken fra elgkjøttet brytes av vårløkens delikate og litt skarpe karakter.

Mellom bakkar og berg er nesten som å gå Norge på tvers. Først Vestlandets skarpe fjell og dype daler, så over åpne vidder og ned mot mørke mosegrodde skoger. På veien møter du elg og einebær, beitedyr og solbær, og jordens dyrkede fristelser. Slik er det også i denne grøten med lokale råvarer fra både høyland og lavland.

Vi anbefaler Fjordland Byggrynsgrøt fra Skjåk til denne toppingen, men også Fjordland Havregrøt fungerer bra.

Ingredienser:

  • Tind elg- og einerbærpølse. Kan også være fenalår eller elgpølse
  • Nyr ost eller Blåmuggost?
  • Frysetørkede solbær
  • Vårløk, ramsløk eller karvekål
  • Tyttebærsyltetøy

Til denne retten kan du bruke