MENY

Risgrøt med appelsin og kanel

Har du tenkt på at du kan bytte ut smørøyet med noe annet gult? Fjordland Risgrøt med appelsin og kanel er et friskt alternativ til helgegrøten.


Har du tenkt på at du kan bytte ut smørøyet med noe annet gult? Fjordland Risgrøt med appelsin og kanel er et friskt alternativ til helgegrøten.

Kanel og risgrøt hører sammen som kniv og gaffel, men det hvite sukkeret kan man lett erstatte med noe annet søtt. Og fruktsukker er et like godt søtningsmiddel som noe annet. Fruktsukker finner du blant annet i modne frukter, som for eksempel appelsin.

I tillegg til sin deilige sødme, har appelsinen en lekker gulfarge, som kan minne om det tradisjonelle smørøyet.

Vi har valgt å dele appelsinen opp i små terninger, men presset appelsin kan også gjøre seg som en frisk og kjølig saus å helle over risgrøten på varme dager.

Til denne retten kan du bruke