Risgrøt med rørte bær

Prøv Fjordland Risgrøt med rørte bær. Det får deg garantert til å smile :-)

Fjordland Risgrøt med rørte bær

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 4 porsjoner Fjordland Risgrøt
  • 400 g bær etter ønske
  • 150 g sukker (kan sløyfes eller minimeres om bærene er søte nok i seg selv)
Fremgangsmåte:
  1. Bland bær og sukker i en bolle. Mos det godt sammen til sukkeret løser seg opp.
  2. Varm grøten etter anvisning på pakken og server med rørte bær og eventuelt friske bær i tillegg.

Rørte bær er nettopp det det høres ut som, nemlig bær som er rørt sammen, men det kan også beskrives som rått syltetøy uten koking, og har derfor begrenset holdbarhet. Så ikke rør mer bær enn du vet at du kommer til å spise opp i løpet av et par dager. Du kan røre både bringebær, rips, jordbær og blåbær.

Og har du rørt sammen mye bær, og vet ikke om du rekker å spise opp alt med det samme, kan du fryse ned de rørte bærene i isterningposer. Da er det bare å ta ut så mange terninger du har bruk for hver gang du ønsker deg en frisk porsjon Fjordland Risgrøt med rørte bær.