MENY

Byggrynsgrøt (byggotto) med pannestekt torsk

Kokken Jon Marius Sletten lager pannestekt torsk med byggrynsgrøt som hovedrett


Ingredienser:

1 stk torskeside

1 pk Fjordlands byggrynsgrøt

1 gl ramsløkpurè

1 pk cherrytomat

Fremgangsmåte:

Kutt torsk i ønsket størrelse, kvern pepper og salt over fisken. Stek torsken i en panne med solsikkeolje på middels varme. Når torsken får en fin gylden stekeskorpe snus fisken ved hjelp av en stekespade.

Tilsett så 2 ss smør, 2 fedd hvitløk og 1 kvast timian. Bruk en spiseskje og øs smør over fisken.

Kutt cherrytomat i båter og fennikel i biter.

Ha 1 pk Fjordlands byggrynsgrøt i en kjele, tilsett 1 ss ramsløkpurè, fennikel og cherrytomat. Smak til med salt og pepper.

Finnsnitt polkabeter og rødbeter. Haes i en bolle og vend inn litt olivenolje, sitron, salt og pepper.

Ha grøtmassen med ramsløkpurè og cherrytomat i en dyp tallerken .

Legg så den ferdigstekte torsken på. Pynt med finsnittet beter og gressløk

Her ser du hvordan Jon Marius gikk frem for å lage retten

pannestekt-torsk-1

Til denne retten kan du bruke