Byggrynsgrøt (byggotto) med pannestekt torsk

Kokken Jon Marius Sletten lager pannestekt torsk med byggrynsgrøt som hovedrett

Byggrynsgrøt (byggotto) med pannestekt torsk
Ingredienser
  • 1 stk torskeside
  • Salt og pepper
  • 2 ss smør
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 1 pk cherrytomat
  • Fennikel
  • 1 pk Fjordlands byggrynsgrøt
  • 1 ss ramsløkpurè
  • Polkabeter
  • Rødbeter
  • Olivenolje
  • Sitron
  • Gressløk
  • Eventuelt tørrfisk
Fremgangsmåte:
  1. Kutt torsk i ønsket størrelse, kvern pepper og salt over fisken. Stek torsken i en panne med solsikkeolje på middels varme. Når torsken får en fin gylden stekeskorpe snus fisken ved hjelp av en stekespade.
  2. Tilsett så smør, hvitløk og timian. Bruk en spiseskje og øs smør over fisken.
  3. Kutt cherrytomat i båter og fennikel i biter.
  4. Ha Fjordlands byggrynsgrøt i en kjele, tilsett ramsløkpurè, fennikel og cherrytomat. Smak til med salt og pepper.
  5. Finnsnitt polkabeter og rødbeter. Haes i en bolle og vend inn litt olivenolje, sitron, salt og pepper.
  6. Ha grøtmassen med ramsløkpurè og cherrytomat i en dyp tallerken .
  7. Legg så den ferdigstekte torsken på. Pynt med finsnittet beter og gressløk.

Her ser du hvordan Jon Marius går frem for å lage retten:

Produkt brukt i oppskriften: