Byggrynsgrøt (byggotto) med pannestekt torsk
Kokken Jon Marius Sletten lager pannestekt torsk med byggrynsgrøt som hovedrett
%20med%20pannestekt%20torsk.jpg?quality=80)
Ingredienser
- 1 stk torskeside
- Salt og pepper
- 2 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- 1 kvast timian
- 1 pk cherrytomat
- Fennikel
- 1 pk Fjordlands byggrynsgrøt
- 1 ss ramsløkpurè
- Polkabeter
- Rødbeter
- Olivenolje
- Sitron
- Gressløk
- Eventuelt tørrfisk
Fremgangsmåte:
- Kutt torsk i ønsket størrelse, kvern pepper og salt over fisken. Stek torsken i en panne med solsikkeolje på middels varme. Når torsken får en fin gylden stekeskorpe snus fisken ved hjelp av en stekespade.
- Tilsett så smør, hvitløk og timian. Bruk en spiseskje og øs smør over fisken.
- Kutt cherrytomat i båter og fennikel i biter.
- Ha Fjordlands byggrynsgrøt i en kjele, tilsett ramsløkpurè, fennikel og cherrytomat. Smak til med salt og pepper.
- Finnsnitt polkabeter og rødbeter. Haes i en bolle og vend inn litt olivenolje, sitron, salt og pepper.
- Ha grøtmassen med ramsløkpurè og cherrytomat i en dyp tallerken .
- Legg så den ferdigstekte torsken på. Pynt med finsnittet beter og gressløk.
Her ser du hvordan Jon Marius går frem for å lage retten: