Energibarer med byggrynsgrøt og tørket frukt
Disse nydelige energibarene proppfulle av frø, kjerner, nøtter og frukt er laget på Fjordland Byggrynsgrøt. De passer perfekt til en frokost i farta, i matboksen eller servert til en deilig bit med kraftig ost.

Porsjoner: 30 stk
Ingredienser
- 1 pk (370 g) Fjordland Byggrynsgrøt
- ½ dl solsikkefrø
- 1 dl linfrø
- ½ dl gresskarfrø
- ½ dl sesamfrø
- 2 dl nøtter (blanding av valnøtt og hasselnøtt)
- 1 dl tørket aprikos i små terninger
- 1 dl tørkede tranebær
- 3 ss vann
- 2 ss flytende honning
- ½ ts salt
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen til 150 °C.
- Bland sammen alle ingrediensene og ha det i en bakepapirkledd brødform. Trykk deigen godt ned og dunk lett slik at det blir helt kompakt.
- Stekes på midterste rille ca. 1 time og 50 minutt. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden, slik at toppen ikke blir for mørk.
- Avkjøl godt, gjerne natten over i kjøleskap før de deles i mindre biter.
Tips: Energibarene holder seg minst 3-4 dager i kjøleskap, og egner seg fint til frysing. Del opp i mindre biter og legg bakepapir mellom lagene før de evt. fryses.