MENY

Energibarer med byggrynsgrøt og tørket frukt

Nydelige energibarer laget på Fjordland Byggrynsgrøt proppfulle av frø, kjerner, nøtter og frukt. Passer perfekt til en frokost i farta, i nisteboksen som et mellommåltid eller til en deilig bit med kraftig ost.


(Ca. 30 biter)  

Ingredienser:

1 pk (370 g) Fjordland Byggrynsgrøt

½ dl solsikkefrø

1 dl linfrø

½ dl gresskarfrø

½ dl sesamfrø

2 dl nøtter (blandet valnøtt og hasselnøtt)

1 dl tørket aprikos i små terninger

1 dl tørkede tranebær

3 ss vann

2 ss flytende honning

½ ts salt

 

Utstyr:  

Bakepapir

1 brødform eller annen ildfast avlang form (ca. 1 ½ liter)

 

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 150 °C.

Bland sammen alle ingrediensene og ha det i en bakepapirkledd brødform. Trykk deigen godt ned og dunk lett slik at det blir helt kompakt. Stekes på midterste rille ca. 1 time og 50 minutt. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden, slik at toppen ikke blir for mørk. Avkjøles godt, gjerne natten over i kjøleskap. Deles i mindre biter.   

 

Tips:

Energibarene holder seg minst 3-4 dager i kjøleskap, og egner seg fint til frysing.  Del opp i mindre biter og legg bakepapir mellom lagene før de evt. fryses. 

Til denne retten kan du bruke