MENY

Halloweengrøt med blåbærfluer

Allhelgensaften eller Halloween som det kalles på engelsk, feires den 31.oktober, har etter hvert fått et solid rotfeste her i Norge. Hva med by på litt «skummel» grøt denne dagen, og det med få enkle triks.


Ingredienser:

  • 1 pk (350 g) Fjordland Risgrøt
  • Blåbærsyltetøy med klemmetut
  • Friske blåbær
  • Kokosflak

Fremgangsmåte:

Varm opp grøten etter anvisning eller ha den kald i en litt vid skål.  Lag tre ringer med litt mellomrom på grøten. Bruk en tynn kniv og dra over ringene ut mot kanten på skålen, slik at du får et edderkoppnett. Stikk små kokosflak i blåbær og fordel på nettet.

Tips:

Slik lager du spiselig edderkopp:

Legg en hel oreokjeks i bunn, knus en kjeks (uten fyll) og fordel til en liten haug over.

Del lakrisgodt (eller bruk små nonstop) i skiver til øyne og legg på bein av lakris. Her finnes det mye man kan velge mellom i smågodthylla.

I denne retten kan du bruke