Halloweengrøt med blåbærfluer

Allhelgensaften eller Halloween som det kalles på engelsk, feires den 31.oktober, har etter hvert fått et solid rotfeste her i Norge. Hva med by på litt «skummel» grøt denne dagen, og det med få enkle triks.

Halloweengrøt med blåbærfluer spindelvei av blåbærsyltetøy
Ingredienser
  • Fjordland Risgrøt
  • Blåbærsyltetøy
  • Friske blåbær, store
  • Kokosflak
Fremgangsmåte:
  1. Varm opp grøten etter anvisning, eller ha den kald om du ønsker det- Ha grøten i en eller flere vide skåler.
  2. Ta syltetøyet og lag tre ringer med litt mellomrom på grøten. Bruk en tynn kniv og dra over ringene ut mot kanten på skålen, slik at du får et edderkoppnett.
  3. Lag blåbærfluer ved å stikke små kokosflak som vinger i blåbærne og fordel på nettet.

Tips:

På bildet ser du en spiselig kjeks-edderkopp. Slik lager du den:

Legg ned en hel oreokjeks i bunn. Knus en kjeks (uten fyll) og fordel til en liten haug over.

Del lakrisgodt i skiver (eller bruk små nonstop) til øyne og legg på bein av lakrissnører. Her finnes det mye man kan velge mellom i smågodthylla.