Halloweengrøt med blåbærfluer
Allhelgensaften eller Halloween som det kalles på engelsk, feires den 31.oktober, har etter hvert fått et solid rotfeste her i Norge. Hva med by på litt «skummel» grøt denne dagen, og det med få enkle triks.

Ingredienser
- Fjordland Risgrøt
- Blåbærsyltetøy
- Friske blåbær, store
- Kokosflak
Fremgangsmåte:
- Varm opp grøten etter anvisning, eller ha den kald om du ønsker det- Ha grøten i en eller flere vide skåler.
- Ta syltetøyet og lag tre ringer med litt mellomrom på grøten. Bruk en tynn kniv og dra over ringene ut mot kanten på skålen, slik at du får et edderkoppnett.
- Lag blåbærfluer ved å stikke små kokosflak som vinger i blåbærne og fordel på nettet.
Tips:
På bildet ser du en spiselig kjeks-edderkopp. Slik lager du den:
Legg ned en hel oreokjeks i bunn. Knus en kjeks (uten fyll) og fordel til en liten haug over.
Del lakrisgodt i skiver (eller bruk små nonstop) til øyne og legg på bein av lakrissnører. Her finnes det mye man kan velge mellom i smågodthylla.