MENY

Havregrøt på hel havre

Lag havregrøt slik de spiser den på New Yorks trendy spisesteder


Skal du spise trendy er det bare å fortsette å spise grøt. Den tidligere så traust havregrøten serveres på alt fra trestjerners restauranster til Starbucks og McDOnalds. Det nye er langtidskokt grøt, lagd på steel-cut havre, og tilbehør som spenner fra fiken og gorgonzola til frysetørkede solbær og spekeskinke.

Vil du lage Fjordlands Havregrøt fra bunnen av? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Dette trenger du til 4 porsjoner

2 dl hel havre
5 dl vann
2 dl helmelk
0,5 ts salt

Fremgangsmåte
Skyll de hele havrekornene i rennende vann og legg de i bløt natten over i 5 dl vann.
Kok opp bløtevannet med havre og rør hele tiden til det koker.  La det småkoke under lokk til vannet har trukket inn i kornet. Spe med melken og la grøten småkoke/trekke i ca  1 time.
Smak til med salt og servere med sukker og kanel.
Grøten smaker også godt med frukt og bær.

Lurer du på hva du skal ha på grøten: Sjekk våre serveringstips

Eller du kan kjøpe den ferdig