Havregrøt på hel havre

Skal du spise trendy er det bare å fortsette å spise grøt. Det nye er langtidskokt grøt, lagd på steel-cut havre, og tilbehør som spenner fra fiken og gorgonzola til frysetørkede solbær og spekeskinke. Vil du lage Fjordlands Havregrøt fra bunnen av? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Porsjoner: 4

Ingredienser
  • 2 dl hel havre
  • 5 dl vann
  • 2 dl helmelk
  • 0,5 ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Skyll de hele havrekornene i rennende vann og legg de i bløt natten over i 5 dl vann.
  2. Kok opp bløtevannet med havre og rør hele tiden til det koker. La det småkoke under lokk til vannet har trukket inn i kornet.
  3. Spe med melken og la grøten småkoke/trekke i ca 1 time.
  4. Smak til med salt og server med sukker og kanel, frukt og bær eller annet spennende tilbehør.

Hvis du ikke vil bruke lang tid over gryta, har vi laget grøten for deg: