MENY

Hjemmelaget risgrøt

I gamle dager var risgrøt forbeholdt de velstående. Risgrøt var noe av det fineste en kunne få servert. Den dag i dag er risgrøt et ettertraktet måltid. Og spesielt lørdagene har for mange blitt en fast risgrøtdag. Det som er fint er at risgrøt ikke lenger er forbeholdt de rike. Risgrøt er blitt et av våre mest tilgjengelige måltider og spises av det brede lag av befolkningen.


Fjordlandgrøten lages slik den normalt lages på hjemmekjøkkenet. Rundkornet ris, melk og salt kokes forsiktig opp til passe konsistens. Ønsker du å lage like god risgrøt som Fjordland? Vi har ingen hemmelige ingredienser og deler mer enn gjerne oppskriften med deg.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

2 dl grøtris
4 dl
1 teskje salt
1 liter helmelk

Fremgangsmåte
Kok opp vann og salt og ris. La risen småkoke på svak varme under omrøring til vannet er nesten kokt inn. Tilsett helmelk, kok opp og la det småkoke/trekke på svak varme til grøten er passe tykk.  Dette tar ca 45 min.  Melken brenner seg lett i bunnen av kjelen og pass derfor på å røre godt i bunnen av gryten under kokingen.

Grøten kan gjerne kokes på lettmelk.  Vil du ha litt «luksus» tilsetter du f.eks et par spiseskjeer seterrømme eller creme fraiche rett før den er ferdig kokt. Serveres med smør, sukker og kanel.

Se flere Grøttips

Eller du kan kjøpe den ferdig