MENY

Klassisk Havregrøt

Med Fjordland Havregrøt får du et godt alternativ til den klassiske lørdagsgrøten. Men det er lov til å unne seg et lite smørøye i midten. Det blir ikke lørdag uten. God helg!


Mange nordmenn har som tradisjon å spise risgrøt med kanel, sukker og smørøye på lørdager. Men hvem har sagt at denne tradisjonen skal være forbeholdt risgrøten?

Havre har, i motsetning til ris, ikke vært gjennom en raffineringsprosess, og inneholder derfor flere næringsstoffer, som f.eks. fiber. I havreskallet finnes nemlig en type fiber kalt[TEN1]  betaglukaner som er gunstige for kolesterolet og stabiliserer blodsukkeret. Du kan med andre ord tilsette havregrøten litt ekstra sukker med god samvittighet.

Kanel kan du enten kjøpe ferdig malt, eller som hel stang. Kanelstenger består av rullet bark fra Cinnamomum-trær dyrket i Kina og Sri Lanka. Vil du male kanelen selv, kan du lett raspe kanelstengene langs de minste hullene på et rivjern.

Hvis du ikke vil utfordre lørdagstradisjonen, kan du jo la havregrøt med kanel og sukker bli tradisjonsmiddag for en annen dag i uka. Hva med onsdagshavregrøt?

Se flere grøttips her

Til denne retten kan du bruke